Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni – Prognoza meteo

0

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 21 AUGUST – 03 SEPTEMBRIE 2023

MOLDOVA
În prima săptămână de prognoză vremea va fi călduroasă, cu perioade caniculare ce se vor manifesta cu precădere în jumătatea sudică a regiunii, astfel că, pe medie, maximele vor fi între 32 și 34 de grade, iar minimele între 18 și 20 de grade. Din data de 28 august regimul termic va marca un proces de scădere semnificativă, ce va determina ca maximele să coboare spre 27 de grade și minimele spre 14 grade, valori mediate regional.
Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată după 28 august, până atunci acestea vor apărea doar pe areale foarte mici.

LA MUNTE
Valorile termice vor scădea treptat după data de 27 august în toată zona montană, însă până atunci se vor situa peste normele caracteristice perioadei. În aceste condiții, temperaturile maxime vor avea medii de la 22 la 16 grade, iar cele minime de la 14 la 10 grade.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi mai ridicat în cursul după-amiezilor, însă probabilitatea ca acestea să se manifeste pe areale mai largi, va fi mai ridicată în 23, 24 și din nou după 27 august.

Sursa: meteoromania

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate