Comuna Razboieni

0
Comuna Razboieni
Comuna Razboienizboieni

Comuna Razboieni apartine judetului Neamt (satul de resedinta Razboienii de Jos aflandu-se la o distanta de aproximativ 25 km fata de municipiul Piatra Neamt) si are in compunere urmatoarele sate: Razboienii de Jos, Razboieni, Borseni, Valea Alba, Valea Mare.
Este situata in partea de nord-est a judetului Neamt, fiind pozitionata la exteriorul culmii subcarpatice Corni, coborand catre rasarit prin subunitatea piemontului pericarpatic, parte componenta a podisului piemontan al Moldovei.
Localitatile aflate in vecinatate sunt: Dragomiresti, Tupilati, Tibucani, Stefan cel Mare, Bodesti.
Este stabatuta de paraul Valea Alba, afluent pe dreapta al raului Moldova, care izvoraste din masivul Corni (592m), din ramura estica a Subcarpatilor Cracaului si parcurge o distanta, pe directia est-vest, de 20 km, cu o panta medie de 13,50.
Soseaua principala care strabate localitatea este DJ 208 G – 6,7 km Girov – Hanu Ancutei. Alte drumuri care strabat comuna sunt: DC 25 (primarie – Tibucani 5,5 km), DC 29 (Razboieni – Valea Alba – Soci 6,8 km din care 4,5 modernizat in anul 2004), precum si o serie de drumuri vicinale si satesti care se intind pe o distanta de 22,6 km.
Cu cele doua iazuri care permit pescuit amator, cu dealurile si peisajele sale zona comuna Razboieni este un punct de atractie pentru turistii romani si straini pasionati de agroturism.
Turistii pasionati de istorie si turism religios pot vizita monumentele istorice precum Manastirea Razboieni, ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare sau locul bataliei de la Valea Alba.
Suprafata totala a comunei este de 2219 ha din care: arabil 1570 ha, pasuni 310 ha, alte categorii 339 ha.
Comuna Razboieni are un numar de 2413 locuitori.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate