Comuna nemțeană Bîra, locul unde ortodocșii, catolicii și musulmanii conviețuiesc

1

biraComuna Bîra, situată la granița de est a județului Neamț, suprinde prin latura sa multiculturală. Deputatul Iulian Bulai, aflat în vizită în Bîra în cursul săptămânii trecute, a împărtășit pe pagina sa de socializare experiența pe care a avut-o cu ocazia identificării unui spațiu în care pot conviețui în pace ortodocși, catolici și musulmani români.

„Am participat la un eveniment informal în comuna Bîra. Mă minunez de faptul că avem locuri atât de superbe și de unice în județul nostru. Bîra este poate cea mai multiculturală comuna din județ: locuiesc aici atât catolici, cât și ortodocși, dar și mulsulmani români. Cireașa de pe tort este reprezentată de singura moschee din toată Moldova, și singura moschee de limbă română din toata țara. Catolicii au o bijuterie de biserică în stil neogotic. Ortodocșii au două lăcașe de cult de patrimoniu. Multiculturalismul este acasă aici. Tocmai am vizitat cimitirul evreiesc cu zeci de plăci funerare. O cultura lasă loc alteia. Cui îi este frică de diversitatea culturală ar trebui să ajungă în Bîra în județul Neamt. Oamenii se respectă și trăiesc în armonie. Aici respir pace. ”, scrie deputatul de Neamț Iulian Bulai pe pagina sa de Facebook.

 Sursa foto: Iulian Bulai

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. razesul spune

    Asta inseamna ca si pe holurile parlamentului pot sta usr-istii cu psd-istii la un loc? fara ca cineva sa ii filmeze pentru a-si face publicitate?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate