Componistica românească în contemporaneitate. Atelier de creație, invitat compozitorul Șerban Marcu

1

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț, continuă seria Atelierelor de creaţie cu tema „Componistica românească în contemporaneitate” şi propune melomanilor nemţeni o întâlnire cu Șerban Marcu, compozitor din Cluj-Napoca, care îşi va expune viziunea asupra propriei creaţii. Aceasta va avea loc luni, 16 martie 2015, ora 18.00, în sala „Sergiu Celibidache” a Extensiei Piatra-Neamț.

Născut la Braşov în anul 1977, Şerban Marcu a urmat cursurile Liceului de Artă din localitatea natală la secţiile: clarinet (clasele V-VIII) şi studii teoretice (clasele IX-XII).
Primele preocupări componistice datează din anul 1994 când a participat cu două lucrări la Concursul de Compoziţie Braşov, unde a câştigat două premii.
Este admis în anul 1996 la Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca la secţia Compoziţie, la clasa academicianului Cornel Ţăranu. Absolvă facultatea în anul 2001 şi rămâne cadru didactic în cadrul Catedrei de Compoziţie la disciplina Armonie. Susţine public teza de doctorat cu titlul Aspecte ale scriiturii contemporane în lucrări vocal-instrumentale proprii, în anul 2006 fiindu-i conferit titlul de doctor în muzică.
A participat la mai multe cursuri de vară (la Cesky Krumlov – Cehia, sub îndrumarea compozitorilor Osvaldas Balakauskas, Vinko Globokar, Petr Kotik, Marek Kopelent şi la Breaza – România cu compozitorul Dan Dediu).
Este laureat cu numeroase premii şi distincţii la concursurile de compoziţie naţionale şi internaţionale, cel mai recent fiind Premiul UCMR – Filiala Cluj Napoca pentru simfonia de cameră Acteon.
Creaţia sa cuprinde muzică de cameră, muzică vocală şi corală, precum şi numeroase prelucrări şi aranjamente muzicale care au fost prezentate public atât în ţară (în cadrul unor concerte de autor şi festivaluri ca Toamna Muzicală Clujeană şi Săptămâna muzicii contemporane) cât şi în străinătate (New York). Participă la culegeri de folclor şi este implicat atât în valorificarea materialului adunat în publicaţii, cât şi în realizarea de înregistrări pe CD la care participă şi ca interpret.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Dumitrescu spune

    Il cunosc pe acest Marcu Serban de la Brasov. Slabut in tot ce facea si face! Nu stiu cum alte nume mari de rezonanta nu pot activa la Toamna Clujeana si cei neinsemnadati isi fac loc. Cred ca si conducerea e mediocra .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate