Comoţia cerebrală a birocraţiei din România

0

Un motiv în plus pentru a demonstra impotenţa birocratică a sistemului de  învăţământ din România şi cât de mult au de suferit studenţii de pe urma unor iresponsabili care stau cu fundul funcţionăreşte pe scaune, punând ştampile şi comiţând erori grave în acte oficiale. De parca nu ar fi suficient faptul că pentru o diplomă de licenţă trebuie să aştepţi un an de la absolvire pentru a o putea ridica, de parcă nu e frustrant că trebuie să dai o mie de semnături pe la zeci de birouri, ca să vezi că de fapt „docomentul” în cauză e mai mult decât mizerabil conceput şi redactat fără nicio urmă de responsabilitate.

Da, e adevărat că a greşi e omeneşte, dar când sistemul face gafă după gafă aceleiaşi persoane, înseamnă că greşeala nu e un accident, ci o perseverenţă. Şi mai mult decât atât, arată cât de mult valorează un act în România şi cât de bine se poartă sistemul de educaţie cu propriul produs: studentul. În continuare, vă prezentăm o imagine care face cât o mie de cuvinte pentru a vă convinge de faptul că în România se poate orice şi că, vorba românului, „peştele de la cap se strică”.

Menţionăm faptul că imaginea este un extras dintr-un supliment de diplomă de licenţă ridicat de la rectorat în ziua de 23 august 2010. Culmea este că dacă un student ar fi comis o astfel de eroare la un examen, i s-ar fi imputat greşeala fără drept la replică. Însă acest act poartă 3 semnături, deci 3 responsabili, totalizând 6 ochi care ar fi trebuit să evalueze corectitudinea celor scrise: rectorul, decanul, respectiv secretarul şef. Concluziile rămân la latitudinea dumneavoastră.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate