Comandamentul de iarnă al municipiului Piatra-Neamț este activ din 15 noiembrie

2

Având în vedere prognoza meteo pentru următoarea perioadă, Primăria municipiului Piatra-Neamț, prin societatea Publiserv, a activat comandamentul de iarnă.

Pentru eficientizarea activității de deszăpezire a municipiului în acest an au fost schimbate câteva proceduri de lucru. Astfel, doi ofițeri de serviciu se vor afla pe străzile municipiului în perioadele cu ninsori sau polei, putând să urmărească activitatea de deszăpezire din teren, și vor putea ajunge imediat în zonele unde există sesizări de la cetățeni.

O altă noutate este reprezentată de locul în care se vor staționa mașinile pregătite cu lamă și sărărița în momentul intrării în vigoare a codurilor de vreme rea emise de ANM: mașinile nu vor mai staționa în bază, ci se vor afla în puncte cheie din oraș, pregătite de intervenție. Punctele de plecare sunt străzile Mihai Viteazu, Nicolae Dascălescu și Petru Movilă. De asemenea, în cadrul societății Publiserv a fost desemnată o persoană care va coordona activitatea de deszăpezire: Șeful Serviciului de Mecanizare, Ciprian Apetrei.

În acest sezon deszăpezirea pe trotuarele principale se va face și mecanizat, cu ATV-uri dotate cu lamă și sărăriță, dar și manual, cu beneficiarii de ajutor social și cu angajați ai societății Publiserv. În acest moment există stocuri de 350 tone de sare, 300 de tone de nisip și 50 de tone de clorură de calciu.

Primarul Andrei Carabelea: „Am cerut prestatorului eficientizarea activității de deszăpezire pentru acest sezon. Am convenit asupra schimbării unor proceduri de intervenție și vom fi atenți la modul în care se va interveni pe principalele artere ale orașului, dar și în cartiere. Nu voi ezita să critic public această activitate dacă nu voi fi mulțumit de modul în care se va interveni. Totuși pășim în iarnă cu optimism și cu încredere că vom fi mai buni și mai eficienți”.

Pentru orice problemă cauzată de vremea nefavorabilă, cetățenii au la dispoziție două numere de telefon ale dispeceratului local de iarnă unde pot transmite sesizări: 0748/213.100 și 0756/163.814.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
 1. vasile r spune

  bravo , felicitari sa inceapa iarna
  bravo presa putem dormi linistiti
  statiile de 60 000 euro sunt pline de afise cu reclame la vacante exotice in loc sa fie afisate orarele de transport
  STATI CEI DE LA PRESA LINISTITI SALARIILE MERG BINE FUNCTIILE SUNT CALDUROASE
  NOI CETATENII VA RUGAM SA STERGETI COMENTARIILE SA NU CARE CUNVA SA II SUPARATI PE CEI DE LA PSD

 2. Vasile r spune

  Noi cetățenii ne așteptăm sa ne arătați ca ați îmbunătățit parcul auto al municipiului cu o freza mare sau un generator mare de curent
  Noi cetățenii ne-am saturat de batjocura voastră sa va fie Rușine
  Speram sa ajungem sa mergem la vot Intr-un număr cât mai mare

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate