COD ROȘU într-un județ. Un ciclon va lovi România

0
Ilustrație

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi o avertizare nowcasting – Cod roşu – valabilă în localităţi din judeţul Mehedinţi. În mai multe localități se vor semnala averse torenţiale care vor acumula peste 40-50 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie puternică şi grindină. În zona avertizată s-au acumulat cantităţi de peste 40-50 l/mp, notează meteorologii. Avertizarea este valabilă până la ora 15:45.

Elena Mateescu, director ANM, a vorbit aseară la Sinteza Zilei despre fenomenele meteo extreme așteptate în zilele următoare, inclusiv despre apariţia unui ciclon care se va forma în Marea Neagră şi care va ajunge și în România. Aceasta a precizat că fenomenele meteo extreme vor continua până pe 21 iunie în România.

Vineri, 18 iunie, deasupra Mării Negre se va forma un ciclon. „Da, este posibil ca în continuare în jumătatea estică și mai ales partea de sud-est a țării, mă refer la partea de est a Munteniei, Dobrogea,sudul Moldovei să fie cele mai afectate mai ales începând de joi noaptea și pe parcursul zilei de vineri de cantități de precipitații mai importante și să discutăm pe parcursul perioadei cu precipitații care să depășească în continuare la nivel local 30-50 l/mp și de intensificări ale vântului pe perioada ploilor cu viteză de 45-50 km/h, să vorbim de vijelii și izolat căderi de grindină”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM la Antena 3. Aceasta nu a exclus ca, în funcţie de evoluția fenomenelor meteo, să fie emisă şi o alertă de cod roşu.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate