Cod portocaliu de ploi și vijelii în șase județe din Moldova

0

Meteorologii au emis marti dimineata avertizari de instabilitate atmosferica accentuata pentru mai multe judete din Moldova, Muntenia, Dobrogea si pentru cea mai mare parte a Transilvaniei si a Maramuresului. temp_judete_7pc4trmf12m2es24bbj4go5fb97gafr0_37

Astel, de marti de la ora 10 si pana miercuri la ora 11, judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Suceava, Neamt si Bacau sunt avertizate cu cod portocaliu de ploi abundente si vijelii. Acolo gradul de instabilitate atmosferica va fi foarte ridicat, iar local se vor cumula cantitati de apa de peste 60- 70 l/mp, arata prognoza meteo.
image-2016-06-28-21115684-41-marti-seara-codul-galben-restrange

De marti seara codul galben se restrange
Foto: ANM

In celelalte judete, avertizate cu cod galben, vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si punctiform 50 l/mp, cu precadere in zona montana.
Prima avertizare cod galben expira marti seara la ora 23.00, iar de la noapte se restrange la mai putine judete, pana miercuri dimineata la ora 11.00, conform celei de-a doua harti atasate articolului.

Comunicat Primăria Piatra-Neamț

Având în vedere avertizarea meteorologică – cod portocaliu de precipitații în intervalul 28 iunie ora 16:00 – 29 iunie ora 11:00, primarul Dragoș Chitic a convocat astăzi în ședință extraordinară Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Piatra-Neamț.
În cadrul ședinței au fost trecute în revistă utilajele, materialele și echipamentele pentru intervenții care sunt pregătite. De asemenea, au fost formate echipele ce pot interveni în caz de urgență.
Toate zonele care prezintă un potențial risc sunt monitorizate permanent de către reprezentanții Poliției Locale și ai Biroului pentru Managementul Situațiilor de Urgență.
Având în vedere această avertizare, s-a instituit Serviciul de Permanență la Primăria Piatra-Neamț. La dispoziția cetățenilor este pus non-stop numărul de telefon 0233218991.
În acest moment nu sunt probleme în municipiul Piatra-Neamț; pe măsura evoluției fenomenelor meteorologice vom reveni cu informații suplimentare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate