Cod meteo ROȘU ca să se sifoneze bani publici?

1

Poate vă întrebați cu toții de ce tot vedeți avertizări de cod portocaliu sau roșu și în multe cazuri nu este decât o ploaie leșinată. La ce folosesc toate aceste alarme, multe false?

Ei bine, răspunsul clar a venit când am fost contactați de un viceprimar și ni s-a cerut, contra cost, să publicăm un articol în care să menționăm în mod explicit că o anumită comună a fost sub cod roșu ieri.

Ne-am prefăcut că nu înțelegem și ne-am oferit, fiind vorba de un articol pe bani să mergem la fața locului să facem poze la dezastrul produs de codul roșu pentru a publica un articol corect documentat, dar nu s-a putut. Respectiva comună nu avusese nicio pagubă, nu plouase aproape deloc, dar ….

Atunci când sunt coduri portocalii sau roșii primăriile nu mai sunt obligate să achiziționeze servicii sau bunuri prin licitație sau selecție de oferte, ci li se permite să achiziționeze direct de la orice firmă cam la orice preț. Astfel, pe aceste situații de urgență, unele primării achiziționează fictiv servicii cu tot felul de chestii, materiale de construcții sau chiar și utilaje. Singura condiție este să atașeze în spatele achiziției dovada că a fost cod portocaliu sau roșu când au cheltuit banii.

Din acest motiv respectiva primărie ar fi avut nevoie de un articol de la o publicație cu notorietate din care să reiasă să au fost sub cod roșu. Probabil nu primiseră nimic oficial cu codul roșu și nu aveau încă o justificare. Desigur că am refuzat banii și publicarea unui asemenea articol.

Cam așa merg lucrurile, motiv pentru care ne permitem să suspicionăm că unele dintre codurile portocalii sau roșii sunt emise intenționat pentru a favoriza sifonarea banilor publici.

Iosub Robert

1 Comentariu
  1. Jean spune

    Si totusi se poate demonta foarte usor in instanta. Degeaba scrie X.ro sau Y.ro ca a fost cod, daca INM zice ca n a fost.

    In fond, INM da codurile portocalii, rosii, etc… nu presa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate