Cerbul lopătar din pușcăria de animale nevinovate de la Roman a murit în chinuri groaznice

4

Cerbul lopătar din pușcăria de animale nevinovate de la Roman, intitulată sugestiv Grădină Zoo, a murit în chinuri groaznice.

Din start este bine de menționat că cerbul trăia în condiții de carceră, acest animal având nevoie în mediul lui natural de păduri de 500 – 1000 hectare. Deci e ca și cum ai lua un om și i-ai restrânge perimetrul de mișcare la 3 metri pătrați.

Dacă e să ne luăm după declarația medicului veterinar, conform căruia ar fi fost cerb-mortvorba de o ocluzie intestinală, cu toate că alți medici veterinari spun că e puțin probabil, atunci avem următorul tablou. Ocluzia intestinală la orice mamifer de pe această planetă înseamnă chinuri de neimaginat. Se blochează tranzitul intestinal, durerile sunt foarte mari, iar moartea nu survine brusc, ci după o perioadă îndelungată de chin.

Părerea altor medici veterinari este că șansele ca un rumegător să moară de ocluzie intestinală sunt foarte mici, astfel de ambalaje, dar și alte lucruri nedigerabile fiind des găsite la sacrificare în aparatul digestiv al bovinelor care în mod natural de la pășune și până la gospodărie mănâncă de pe marginea drumului orice găsesc. De asemenea, alți medici veterinari spun că decesul dintr-o ocluzie intestinală nu se produce instant și în niciun caz fără simptome. Animalul nu mai mănâncă o perioadă și manifestă dureri atroce.

Apar și semne de întrebare legate de locul unde a decedat animalul, deoarece de regulă orice animal sălbatic sau domestic atunci când suferă de o afecțiune se retrage în zona de odihnă (bârlog, vizuină, culcuș). În cazul cerbului acesta își împarte teritoriul, având un loc distinct în care se retrage pentru odihnă și rumegare, loc unde stă și atunci când are o afecțiune sau este în ultima perioada a gestației.

Foarte multe semne de întrebare care duc la o singură concluzie… Dacă nu a fost ocluzie intestinală, înseamnă că a fost o mare neglijență din partea celor care au în administrare pușcăria de animale de la Roman, iar dacă a fost ocluzie intestinală concluzia e aceeași: gardienii de la pușcăria de animale de la Roman nu au observat că cerbul nu mai mănâncă sau că are dureri și l-au lăsat să moară în chinuri de neimaginat, căci cine spune că moartea dintr-o ocluzie intestinală survine fără chinuri groaznice este un mare mincinos.

Chiar și scuza cu ambalajele este de natură să acuze pe cei care administrează pușcăria de animale, deoarece se presupune că periodic ei ar trebui să facă curat în zonele unde sunt animalele și mai ales ar trebui să supravegheze în permanență interacțiunea dintre vizitatori și animalele încarcerate.

Domnilor care patronați pușcăria de animale de la Roman, dacă nu sunteți capabili să îngrijiți și supravegheați ființele încarcerate fără a avea vreo vină și de pe urma cărora faceți bani, mai bine dați-le drumul în pădure. Uitați-vă bine la poză.

Gospodăriile nemțenilor sunt pline de rumegătoare domestice care poate mor și ele de la ocluzii sau din alte cauze. De câte ori ați văzut voi o vacă mortă prin curtea omului sau, așa, pe câmp? Gospodarul când vede că animalul nu mai mănâncă sau se comporta altfel îl ține în grajd la căldură și cheamă imediat veterinarul și se mai duce și la biserică și face o rugăciune.

Voi?

Ați lăsat animalul să moară și nici nu ați avut bunul simț să îl mutați din văzul lumii, de au apărut poze pe rețelele de socializare…

Iosub Robert

Sursa: ziarroman.ro

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Doina spune

  SI in privinta ATITUDINII fata de animnale, lipseste EDUCATIA in Romania!
  Animalele sunt privite (de MAJORITATEA populatiei) ca niste OBIECTE- unele „obiecte folosotoar”, altele ca „obiecte inutile”.
  ACESTEA este CONCEPTIA si EDUCATIA!
  Si, cum EDUCATIA si EDUCAREA populatiei se face prin LEGI BUNE care sa fie si RESPECTATE, iar aceste legi sunt date de un parlament alcatuit el insusi din persoane cu mentalitati „de grota”….ca si primarii in teritoriu…SLABE SPERANTE ca in Romania animalele sa fie considerate FIINTE VII…SENSIBILE…capabile de SUFERINTA!
  (zilele acestea, TOCMAI sunt MASACRATI niste porci mistreti, din PLACERE…)

 2. anonim spune

  Leoreanu a fost ocupat cu campania….de aceea a murit bietul animal in chinuri.Normal ar fi ca animalele salbatice sa stea in mediul lor natural!!!

 3. SilvicaTrifu spune

  Persoanele care nu empatizeaza,cu animale nu au ce cauta in preajma lor.Curiozitatea mea este,de ce medicul veterinar nu i a dat ajutor?

 4. Alina spune

  Fac apel primaries Roman si primarului sa investigheze personal acest horrific incident. Daca nu aveti ingrijitori care stiu sa isi faca treaba, eliberati animalele in mediul lor natural ! Ati omorat bietul animal !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate