Cei mai importanţi reprezentanți ai familiei regale, evocați mâine,10 mai, la Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra-Neamţ

0

 

La Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra-Neamţ se va desfăşura miercuri, 10 mai 2017, începând cu ora 13:00,  un seminar în cadrul căruia vor fi evocaţi cei mai importanţi reprezentanți ai familiei regale române: Regele Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen, Regele Ferdinand, Regina Maria, Regele Carol al II-lea şi Regele Mihai I.
Elevii clasei a X-a Arte Plastice, Liceul de Arte „Victor Brauner”,  coordonați de prof. dr. Luminița Moscalu și dr Mihaela-Cristina Verzea, vor rememora cele mai importante momente ale celor opt decenii de monarhie. Activitatea se doreşte a fi interactivă, elevii, împărţiţi pe grupe de lucru, documentându-se anterior asupra fiecărei personalităţi în parte.
Tema își propune să readucă în atenție rolul regelui Carol I și al succesorilor acestuia în construcția României Moderne: de la adoptarea Constituției, la proclamarea Independenței de Stat, de la implicarea României în Primul Război Mondial, la realizarea României Mari, de la regimul de autoritate reprezentat de Carol al II-lea, la abdicarea regelui Mihai și comunizarea țării.

 

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate