Campania „Piatra Curată” – prima zi

1

Vineri, 04 aprilie, Handbal Club Feminin, Volei Club Municipal, Organizaţia Pensionarilor, precum şi liceele Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu si Liceul cu Program Sportiv s-au alăturat campaniei Piatra Curată.
Startul a fost dat de către CS Handbal Club Feminin pe muntele Cozla, în zona cuprinsă între Colibele Haiducilor şi Platoul Gospodinelor. Echipa de handbaliste condusă de profesorul Dan Valentin, împreună cu celelalte persoane din stafful tehnic au colectat 17 saci de deşeuri, în cantitate totală de 300 kg.
O zonă foarte grav afectată de aruncarea ilegală a deşeurilor a fost ecologizată de către Organizaţia Pensionarilor Neamţ. Este vorba de zona cuprinsă între str. Prof. Iulian Antonescu şi str. Izvoare din cartierul 1 Mai. S-au alăturat campaniei aproximativ 100 de voluntari pensionari, care au reşit să strângă în două ore 100 de saci de deşeuri însumând aprox. o tonă.
Elevii Colegiului Tehnic Gheorghe Cartianu s-au înscris în campanie şi au ecologizat zona liceului şi cea adiacentă arterelor de la poalele Pietricicăi. Cei aproximativ 200 de elevi au colectat 420 kg deşeuri.

Şi elevii Liceului cu Program Sportiv alături de sportivii de la Volei Club Municipal conduşi de profesorul Constantin Niţă au participat la campanie, ecologizând împrejurimile liceului din cartierul Dărmăneşti şi o parte din malul Cuejdiului până la parcul din zona Aurora. Aici s-au colectat 30 de saci cu deşeuri, o cantitate de aprox. 450 kg.
În condiţiile în care vremea o va permite, sâmbătă – 05 aprilie, cluburile de arte marţiale din Piatra-Neamt, împreună cu echipa de fotbal în sală Futsal Ceahăul vor ecologiza Dealul Cârlomanu, iar Asociaţia Sens Civic Piatra Neamţ va ecologiza malurile râului Bistriţa în zona Barajului Bâtca Doamnei.

Toţi cei care doresc să se alăture campaniei, persoane fizice, sunt rugaţi să ia legătura cu preşedinţii asociaţiilor din care fac parte. De asemenea, ONG-urile şi agenţii economici care nu s-au înscris deja în campanie şi doresc să o facă sunt rugaţi să apeleze numărul de telefon 0233210872.
„Ai văzut o hârtie pe jos – Arunc-o la coş !! Alătură-te şi tu campaniei !”

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. elena tamba spune

    Cu adevarat,intelepciunea celor care s-au gandit la asemenea curatenie, multa apreciere. Ce frumos sa se mobilizeze si scoli si cluburi si pensionari. Mai mare dragul sa vezi cat este de curat. Dar ce facem cu cei care nu respecta curatenia si arunca pe oriunde? SA-I SANCTIONAM

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate