Calendarul înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2017-2018

0

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în acest an, până la data de 31 august inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoareNumărul de locuri disponibile trebuie afișate de fiecare școală începând cu  22 februarie, iar cererile trebuie depuse de părinți  între 27 februarie şi 16 martie, online sau la secretariatul şcolii.invat-primar

Copiii care vor împlini 6 ani până la 31 august 2017 vor fi înscrişi, obligatoriu, la clasa pregătitoare în anul şcolar 2017-2018, potrivit metodologiei şi calendarului lansat în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei. Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani după 31 august, în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv, pot să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare doar dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

În cazul în care rezultatul arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, copiii vor fi înscrişi în grupa mare din învăţământul preşcolar.

Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor se va realiza până pe 14 martie.

Calendarul înscrierilor: 

Până la data de 22 februarie, fiecare unitate de învăţământ va afişa, inclusiv pe site, planul de şcolarizare şi străzile arondate circumscripţiei şcolare.

În perioada 23 februarie – 2 martie se va organiza în fiecare şcoală „Ziua porţilor deschise”, părinţii şi copiii având posibilitatea de a vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi de a discuta cu personalul unităţii de învăţământ.

Între 27 februarie şi 16 martie se vor completa de către părinţi, online sau la secretariatul şcolii, cererile tip de înscriere. În 22 martie se va face procesarea cererilor de înscriere în cazul copiilor înscrişi la alte şcoli decât cele de circumscripţie, dar care au fost respinşi din lipsă de locuri, iar ulterior au dorit înscrierea la şcoala de circumscripţie.

A doua etapă va începe pe 23 martie 2017 și se va încheia pe 13 aprilie. Copiii care au rãmas neînscrisi în prima etapã, vor putea ocupa un loc într-o clasă în a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare.

Mai multe detalii aici și aici 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate