Astăzi, 4 noiembrie, debutează Festivalul de Teatru PLEDEZ PENTRU TINE(RI), ediția a XXVIII-a

0

Teatrul Tineretului are deosebita bucurie de a vă anunţa că în perioada  4-17 noiembrie 2016 se va desfășura cea de-a XXVIII-a ediţie a Festivalului de Teatru Piatra-Neamţ, PLEDEZ PENTRU TINE(RI).

„Continuăm frumoasa tradiție a festivalului, de a realiza o radiografie a fenomenului teatral contemporan, aducând în atenția publicului spectacole de marcă ale peisajului național, realizate cu şi de către tineri artişti. PLEDEZ PENTRU TINE(RI) este un festival conceput sub formă de concurs, care se adresează tinerilor creatori de teatru, cu vârste de maxim 35 de ani, atât din sectorul independent, cât și de stat”, menționează reprezentanții Teatrului Tineretului.

Timp de 14 zile, iubitorii de teatru vor putea viziona 28 de spectacole (18 spectacole selectate în concurs de către criticul de teatru Maria Zărnescu, 6 spectacole invitate în afara concursului, 4 spectacole ale Teatrului Tineretului) şi vor putea participa la două lansări de carte.

Piatra-Neamț va deveni cadrul propice al întâlnirilor culturale: cu teatrul, muzica, dansul, cartea.

Ca un omagiu adus împlinirii a 400 de ani de la trecerea în veşnicie a celui mai jucat dramaturg din toate timpurile, festivalul va debuta cu premiera Teatrului Tineretului, „Cum vă place” de William Shakespeare, în regia lui Vlad Cristache.

program-festival-1

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate