ANM: Cod galben de vânt și informare meteo de ploi

0

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi, 12 octombrie o atenționare de tip cod galben de vânt, dar și o informare meteo de ploi pentru mai multe județe din tară.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Interval de valabilitate: 12 noiembrie, ora 16:00– 14 noiembrie, ora 10:00
Zone afectate:
zona de munte și sudul Banatului

      În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar pe creste, în special cele ale Carpaților Meridionali, temporar rafalele vor depăși 100 km/h.
     În zonele mai joase de relief din județul Caraș-Severin vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60…65 km/h.

 Notă: intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene și zone vizate: ploi în general moderate cantitativ în sud-vestul țării


Interval de valabilitate: 13 noiembrie, ora 08:00 – 14 noiembrie, ora 18:00 

Din dimineața zilei de miercuri, 13 noiembrie și până în seara de joi, 14 noiembrie în Munții Banatului, în vestul Carpaților Meridionali și în zona deluroasă a Olteniei va ploua și se vor cumula cantități de apă de 25…30 l/mp și izolat peste 40­­ l/mp

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate