ANM avertizează: urmează două zile cu ger și vânt puternic

1

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 11 ianuarie, ora 20 – 13 ianuarie, ora 18
Fenomene vizate: vreme deosebit de rece și ger dimineața și noaptea, intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului

Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața, la început în nord-vest și centru, unde minimele vor fi de -15…-10 grade, iar miercuri spre joi (12/13 ianuarie) în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile minime se vor situa, în general, între -18 și -8 grade. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative.
Vântul va mai avea intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze la rafală, în general de 50…55 km/h, mai ridicate pe litoral, în noaptea de marți spre miercuri (11/12 ianuarie) și pe parcursul zilei de miercuri (12 ianuarie) dar în diminuare și restrângere ca arie.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
 1. Andrei Varga spune

  Pui de avicola . In 89 in gardă am prins câteva nopți consecutive cu – 29 de grade .
  Se micșorase la o ora jumătate de la cele 3 regulamentare serviciul de sentinelă, ne dăduseră șube groase rusești din lână peste mantale, mănuși siberiene în mâini, și peste bocanci pâslari de lână .
  Auzeam pe la 3 dimineața scârțâind copacii și pocnete.
  Cand ieșeam din serviciu nu ne încălzeam in corpul de gardă nici după o oră !
  Se critica armata, cu sau fara motiv, însă rețin și astăzi cum ni se adresa comandantul, nici părinții poate nu ne vorbeau așa cu drag că atunci, venea zilnic la noi și recomanda comandantului gărzii:
  _Locotenente, ai mare grijă de pruncii ăștia, să aibă căldură, da aibă ceai fierbinte, să fie bine îmbrăcați, să fie uscați la picioare și că schimbul posturilor cu auto, să ajungă mai iute la corpul de gardă .
  Acum, plâng la 10 grade! O, Doamne!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate