Ambasadorul Indiei a vizitat municipiul Piatra-Neamț

0

Municipiul Piatra-Neamț a fost vizitat zilele acestea de Excelența Sa Dl. Rahul Shrivastava – Ambasadorul Indiei în România.

 Excelența Sa, împreună cu primarul Andrei Carabelea, au vizitat miercuri, 7 iulie, centrul Rubik Hub și câteva societăți din Zona Metropolitană Piatra-Neamț: SC Comes Săvinești, SC EuroEm și ADF Piatra-Neamț. 

Principalele subiecte dezbătute de primarul municipiului Piatra-Neamț și oficialul statului indian au fost educația, economia și zona de start-up-uri.

Vizită la centrul Rubik Hub

Vizită la SC Comes Săvinești

Vizită la SC EuroEm

Vizită la ADF Piatra-Neamț

Am avut trei teme principale de discuție. În primul rând, un sprijin pe partea educațională, un program de colaborare prin care absolvenți de liceu din Piatra-Neamț să beneficieze de burse de studiu în India (…) În al doilea rând ne dorim o intensificare a relațiilor comerciale între Zona Metropolitană Piatra-Neamț și furnizori din India. În acest sens, am avut zilele acestea o serie de întâlniri cu companii care utilizează materii prime care provin din India(…) Nu în ultimul rând, considerând că India este una dintre țările cu impact global și creștere exponențială a importanței în ceea ce privește competențele digitale și a comunităților de start-up, am efectuat și o vizită la Rubik Hub, având obiectivul de a conecta acest segment care este în dezvoltare și în Piatra-Neamț cu comunități de start-up din India, cu ajutorul Excelenței Sale Dl. Rahul Shrivastava.”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

La rândul său, ambasadorul Indiei, a precizat că vor fi create niște relații de colaborare, orașul Piatra-Neamț fiind înfrățit cu mai multe orașe din alte țări, dar nu și din India.

Mă voi gândi la un oraș care ar fi potrivit din India pentru a fi înfrățit cu Piatra-Neamț. De asemenea, am discutat despre posibilele schimburi de experiență între unitățile de învățământ din Piatra-Neamț și din India.”, a menționat ambasadorul Rahul Shrivastava.

Excelența Sa Dl. Rahul Shrivastava a adăugat că este încântat să descopere că India nu este o țară necunoscută pentru antreprenorii din Piatra-Neamț.

La fiecare dintre companiile pe care le-am vizitat, am găsit o asociere cu India. Vom menține legătura cu toate aceste companii și vom vedea cum vom putea colabora și în viitor(…) Despre Rubik Hub pot spune că este o zonă care crește și în India, iar companiile care realizează vase sub presiune și țevi deja colaborează cu anumite companii din India, însă vom vedea dacă acest lucru se poate extinde pe viitor. (…)În final, îi mulțumesc domnului primar că a fost implicat și interesat, chiar de la începul vizitei, pentru că dumnealui este cel care a ținut legătura cu cabinetul meu pentru stabilirea tuturor detaliilor. A fost o onoare pentru mine pentru că m-a însoțit pe tot parcursul vizitei, de la început până la sfârșit.”, a precizat ambasadorul Indiei.

Rahul Shrivastava este ambasadorul Indiei în România, Albania și Moldova. Este în acest post din iulie 2020. Aceasta este a doua misiune a sa ca ambasador. Excelența Sa a fost anterior ambasador al Indiei în Venezuela în perioada 2015-2018.

Descoperiți India:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate