Adevărul despre desființarea pilonului doi de pensii

1

Vedem cu toții tot felul de discuții care mai de care mai populiste despre pilonul doi de pensii. Din păcate oricât s-ar chinui PSD să explice că e bine și PNL că e rău, oamenii simpli au o părere deja formată. Cum spunea o vecină de a mea trecută bine de 70 de ani ”Ăștia de la PSD vor să fure banii de la pilonul doi și aia de la PNL se opun ca sa mai aibă și ei ce fura când vin înapoi la putere.”

În realitate adevărul este că pilonul doi a fost o invenție absolut proastă care nu se poate aplica decât în țări cu economie stabilă. Desființarea acestui pilon de pensii nu este ceva șocant ci un lucru absolut previzibil pentru toți oamenii care sunt interesați de lumea în care trăiesc.

În 2010 (clic aici pentru articol) am anunțat că Ungaria a naționalizat pilonul doi de pensii. În 2012, adică acum 6 ani, văzând direcția economică a României și modul de administrare a pensiilor ne-am asumat într-un articol (clic aici pentru articol) predicția că pilonul doi de pensii se va desființa și în România. În august 2017 am revenit pe subiect (clic aici pentru articol) și am reamintit că este iminentă desființarea pilonului doi de pensii și am atenționat și de faptul că vor urma manipulări pe acest subiect.

Știm că pare puțin ciudat faptul că un ziar din Piatra-Neamț anticipează mai bine decât presa națională și cu mulți ani înainte exact ce se va întâmpla în sistemele din România dar aceste anticipări nu sunt făcute așa la noroc ci au în spate foarte multe ore de studiu asupra contextului geopolitic și economic în care ne aflăm ca țară și multe discuții cu specialiști ca în final să vă oferim dumneavoastră cele mai bune informații și previziuni.

Așadar stați calmi. Banii din pilonul doi de pensii vi se vor muta în pilonul unu și nu veți pierde absolut nimic la pensie. Adevărul este că o succesiune de guvernări incompetente din ultimii 10 ani au dus sistemul de pensii în colaps financiar iar singura șansă de menținere pe linia de plutire este această golănie economică cu desființatul pilonului doi. Același lucru s-a întâmplat deja în Ungaria și Polonia. E o metodă prin care statul alimentează un sistem de pensii falimentar pe care trebuie să îl țină în funcțiune până la redresarea economiei naționale. Dacă nu se poate redresa economia din cauza incompetenței sau corupției clasei politice urmează să se renunțe la alte cheltuieli precum apărare sau mediu și să se suplimenteze sistemul de pensii. Deci orice se va întâmpla pensiile în România se vor acorda și mai mult de atât, vor crește, pentru că de pensionari depinde clasa politică într-o țara unde prezența la vot este sub 50% tinerii nemaifiind interesați de nimic.

Deci ce spune PSD și PNL acum, nu contează. Dacă le păsa real de dumneavoastră vă spuneau de peste 5 ani de zile că este iminentă desființarea pilonului doi la fel cum v-am spus noi. Ar fi aberant să credem că noi ne-am dat seama iar cei care conduc România nu. Au știut tot timpul dar fiecare au tăcut sperând că vor exploata politic acest subiect și iată că o fac.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. xx spune

    Eu cred ca politicienilor nostri nu la convine deloc desfiintarea pilonului 2 de pensie cu scandal.De la inceput sa dorit a fi ceva gen Caritas,Gerald,Fni,Fna etc si la un moment dat sa dispara banii(sint acum aproape 8 miliarde de euro),sint destui sa indestuleze virfurile politicii noastre.Din start nu a fost pilon privat de pensii pentru ca nimeni nu a semnat vreo adeziune,nimeni nu a platit nici o contributie,numai sa-u transferat niste bani de la polinul 1,administratorii si- au luat imediat comision de 2,5% si asteapta colapsul.Cum sa dai tu stat romin administrarea unei mari parti din banii transferati unei firme poloneze unde sa desfiintat pilonul acesta de pensii si are sediul central intr-o comuna din judetul Cluj(Boc si Base erau pe atunci la butoane)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate