Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 17 iulie 2018
 • :
 • :

Zeci de drumuri județene intră în reabilitare ”Obiectivul meu – reabilitarea drumurilor județene!”

”Obiectivul meu – reabilitarea drumurilor județene!”, spunea acum aproape un an președintele Consiliului Județean Neamț, domnul Ionel Arsene, și iată că ce nu credea nimeni că se va întâmpla se întâmplă.

Peste 30 de localități prin care trec drumuri județene au fost prinse în implementarea etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) mai multe detalii puteți citi aici

Proiectele de reabilitare și modernizare drumuri județene făcute și depuse la minister de către Consiliul Județean Neamț și desigur aprobate la finanțare din surse guvernamentale se află pe raza localităților: Borca, Ceahlău, Bicaz, Bicazu Ardelean, Bicaz Chei, Dămuc, Drăgănești, Răucești, Târgu Neamț, Timișești, Urecheni, Petricani, Grumăzești, Ghindăoani, Păstrăveni, Țibucani, Bodești, Tupilați, Dragomirești, Bârgăuani, Girov, Dochia, Alexandru cel Bun, Făurei, Mărgineni, Români, Bahna, Secuieni, Icușești, Ion Creangă, Roman, Sagna, Bâra, Boghicea, Stănița.

Vorbim de cel mai amplu program de reabilitare a infrastructurii pe care l-a cunoscut județul Neamț în ultimii 20 de ani și lucrurile nu se opresc aici. Deși nu era responsabilitatea lui, președintele Consiliului Județean Neamț s-a mai implicat și în reabilitarea unor drumuri de care alții ar fi trebuit să se îngrijească, cum ar fi intrarea în orașul Piatra-Neamț dinspre Bicaz (clic aici pentru mai multe detalii) dar l-am văzut pe domnul Ionel Arsene implicat alături de ministrul transporturilor și la demararea reparării podului de la Preluca (clic aici pentru detalii), l-am văzut discutând cu aceeași echipă ministerială de refacerea covorului asfaltic între Bicaz și Piatra-Neamț (clic aici pentru detalii). De asemenea toată lumea l-a putut vedea pe președintele Consiliului Județean Neamț împreună cu cei de la drumuri și cu primarul de la Bicaz Chei discutând și stabilind începerea lucrărilor de reabilitare a tronsonului de drum ce asigură intrarea în județ dinspre Harghita (clic aici pentru detalii) sau în zona atât de discutată a traseului Bicaz – Poiana Largului unde Ionel Arsene împreună cu ministrul transporturilor au stabilit începerea unui proiect amplu de reabilitare ce va dura doi ani (clic aici pentru detalii). Același Ionel Arsene era recent și la intrarea în județ dinspre Vaslui spre Roman unde de asemenea sunt șanse foarte mari să se înceapă lucrările de reabilitare chiar în acest an (clic aici pentru detalii) și lista poate continua.

Dincolo de orice discuție, mai toată lumea a văzut rezolvat deja tronsonul de la intrarea în Piatra-Neamț, a văzut asfaltările care au început în zona Tașca, la intrarea în județ dinspre Harghita, reabilitarea de la intrarea în județ dinspre Borca și multe alte lucrări care sunt așteptate de zeci de ani și nimeni nu se apucase de ele.

Dacă programul de reabilitare propus de Ionel Arsene și susținut de Guvern va continua în același ritm, în câțiva ani de zile infrastructura județului va avea o altă față. Asta înseamnă un Consiliu Județean funcțional și un președinte de consiliu ancorat în realitate și mai ales în zona guvernamentală.

I.R.
21 comentarii la “Zeci de drumuri județene intră în reabilitare ”Obiectivul meu – reabilitarea drumurilor județene!”

 1. Ninel

  In ritmul si calitatea de pana acum, nici o sansa. Puneti macar containere la intrarea si iesirea in si din localitati pentru colectarea gunoaielor. Cand citesti ca vreun sef a facut efortul de a iesi din birou in trenen si cand vezi pungi, saci si pet-turi peste tot, e clar despre ce vorbim. Alesii trebuie sa fie prezenti in teritoriu printre oameni, sa-i puna la treaba, nu sa stea in birouri …

  Raspunde
 2. Mancas Victor, Piatra-Neamt

  Drumul judetean Bargauani-Bornis-Dragomiresti este cuprins in programul de modernizare(asfaltare)? Si daca da , in ce an ? Va multumesc .

  Raspunde
 3. Andrei

  Drumul din satul Brusturi , nu a fost facuta nici o interventie din anul 2003 pe dar din satul Poiana Com. BRUSTURI pe cand , dupa trecerea de intersectia principala trebuie facute fandari ca sa poti evita gropile .. sunt drumuri care nu s.a investit de mai bine de un deceniu..

  Raspunde
 4. Davideanu Al.

  Asumati-va aceiasi raspundere si pentru ingrijirea si intretinerea santurilor si zoanelor care marginesc drumurile judetene prin cosirea ierbii si a maracinilor care creeaza o imagine f. f. urata. Apropo. Daca nu aveti la DRUPO o asemenea cositoare , a-ti putea sa o cumparati si incepand cu vara lui 2018 sa o vedem la lucru. Investitia este mica , dar efectele care se vor vedea vor fi mult apreciate de cei care ircula pe drumurile jud. NEAMT.

  Raspunde
 5. Mihai Robert Iftode

  Ruta Piatra Neamt – Izvoare va fi asfaltata anul acesta. „Privelistea” este dezolanta mai ales cand ploua iar nervii nostri sunt intinsi la maxim, plus ca „vizita” lunara cu masina la service e obligatorie.

  Raspunde
 6. Mira

  Primul pas ( daca chiar e plan serios) este acela de a scoate la licitatii corecte executia acestor drumuri.Avem suficiente firme in Neamt ce abia supravietuiesc de ani de zile din cauza lipsei investitiilor. Ar fi mana cereasca pentru aceste societati, salariatii lor si…bugetul local, desigur. Doamne ajuta sa se si infaptuiasca nu doar sa se vorbeasca ! Ca de taclale ne e tolba plina !

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *