Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 23 mai 2019
  • :
  • :

Yahoo Messenger se închide pe 17 iulie, după două decenii de istorie în era comunicării online

Yahoo a anunțat că va închide definitiv serviciului său de mesagerie vechi de 20 de ani, Yahoo Messenger, pe 17 iulie. Reprezentanții companiei spun că în timp ce serviciul are „mulți fani loiali”, Yahoo va abandona aplicația de chat în favoarea noilor instrumente de mesagerie „care să se potrivească mai bine nevoilor consumatorilor”.

Acesta va fi înlocuit de Squirrel, un nou serviciu de mesagerie de grup de la Yahoo! (acum sub brandul Oath), care încearcă să intre pe o piaţă deja ocupată de alternative precum Slack sau Discord.

Istoria serviciului Messenger de la Yahoo! a început în 1998, când acesta a fost lansat sub numele Yahoo! Pager. Când a debutat Yahoo Messenger în 1998, serviciile de chat erau încă în curs de dezvoltare. Dar, de-a lungul anilor, noi servicii de mesagerie precum Facebook Messenger și WhatsApp au eclipsat popularitatea Yahoo Messenger.

În 2017, AOL a închis serviciul său de mesagerie — AIM — după o perioadă de 20 de ani, probabil ca urmare a schimbărilor în ceea ce privește obiceiurile de consum ale utilizatorilor care au început să prefere servicii de chat de la Google, Facebook și altele, notează startupcafe.ro.

Yahoo a fost cumpărat de compania americană de telecomunicații Verizon vara trecută, pentru suma de 4,5 miliarde de dolari.
Un comentariu la “Yahoo Messenger se închide pe 17 iulie, după două decenii de istorie în era comunicării online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *