Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 17 februarie 2019
  • :
  • :

[VIDEO] Solidaritate în diaspora pentru un șofer bolnav de varicelă, abandonat în Spania de patronii din Neamț pentru care lucrează

Un şofer român bolnav a fost abandonat, fără bani, în Spania, de patronul firmei din Neamţ unde e angajat. Tânărul e izolat într-o cameră de motel şi nu se poate întoarce în România, notează observator.tv.

Șoferul a postat un video pe un grup de Facebook dedicat firmelor rău platnice. Acesta declară că lucrează pentru o firmă din Piatra-Neamț, a ajuns săptămâna trecută în Spania, când a început să se simtă din ce în ce mai rău.

„Am fost la spital și mi-au zis că am varicelă. Trebuie să stau închis în casă, nu am voie deloc să ies afară, să intru în contact cu persoane sau cu Soarele. Am stat 2 zile la hotel, m-am rugat de patroni să pot sta aici, am pus bani, am plătit și azi trebuiau să îmi pună alți bani pentru că trebuie să stau încă o săptămână și ceva închis în hotel, pentru ca boala să nu îmi afecteze organele interne. Azi când am vrut să îi sun nu mi-a mai răspuns nimeni la telefon, mi-au blocat numărul, nu vor să îmi mai pună bani în cont ca să pot plăti în continuare hotelul. Sunt plin de bube pe față, am și pe piept, pe spate, pe picioare, peste tot. Nu știu ce e de făcut cu firma asta. De la spital m-au dat afară pentru că nu am asigurare făcută pe firmă. Patronii mi-au zis ca dacă vin acasă, vin pe banii mei. Trebuie să plătesc hotelul tot eu, chiar dacă-s bolnav și am varicelă. Am ieșit din cameră, mi-e rău și pe ei îi doare fix în…  ”, spune șoferul bolnav în video-ul postat pe grup.

În scurt timp, şoferii români de pe comunitate s-au mobilizat exemplar şi l-au ajutat cu diverse sume de bani de care tânărul avea nevoie pentru a-şi plăti cazarea şi pentru a-şi cumpăra mâncare.

„Colegul bolnav de varicelă este bine momentan, este cazat la un hotel. Nu vreau să-mi fac reclamă, vreau doar să-i arăt jegului de patron cu această postare că eu sunt șofer și tot ajut deși n-am puterea financiară a unui “patron”. I-am trimis colegului 55 de euro pentru că avea 7 euro pe card și are nevoie să mănânce cât mai multe fructe, să se hidrateze. Repet, n-am făcut-o pentru reclamă ci pentru un exemplu despre cum ar fi fost normal să abordezi situația asta, gunoiule… Noi nu ne abandonăm frații pe drumuri lăsându-i in voia sorții!”, a scris un şofer român care i-a trimis bani tânărului abandonat în Spania.

Publicată de Adi Constantin Adrian pe Luni, 9 Iulie 2018

Extrase din discuția dintre șofer și patron, conform sursei citate:

-Măi maimuţoiule, că altfel nu pot să îţi spun ţie, ce faci tu cu noi? Ai impresia că te-am luat în cârca mea? Pe banii cui te plimbi tu? Trebuie să stai dracu ţapăn acolo. 

-Ionuţ mi-a spus să plătesc sâmbătă şi duminică şi luni ajunge acasă. Restul de bani sunt în cont, am scos eu 20 de euro sa îmi iau de mâncare. Boala pe care o am, la vârsta pe care o am e periculoasă, nu vreau să mor pe aici.

-Şi crezi că mori, săracul de tine! Ce mă, eu sunt taică-tu? E vorba despre bani mei. Du-te dracu cu sănătatea ta, prostul societăţii! Ce te-am mai luat eu pe tine, un idiot cu patru clase. În următoarele două minute o să îţi blochez contul, să stai tu unde vrei. Să dispari de acolo, să nu ajung eu că te bat o săptămână.

-Eşti patronul meu, de aia să îmi dai bani. Eu trebuie să mor pentru voi?

Discuție între patron și șoferul bolnav de varicelă care se afla intr-o cursă in Spania, lăsat in voia sorții:

Firma D&A Full Trans din Piatra Neamț. Discuție între patron și șoferul bolnav de varicelă care se afla intr-o cursă in Spania, lăsat in voia sorții.

Publicată de Necula Alin pe Luni, 9 Iulie 2018

 
Un comentariu la “[VIDEO] Solidaritate în diaspora pentru un șofer bolnav de varicelă, abandonat în Spania de patronii din Neamț pentru care lucrează

  1. Ontanu

    Daca va folositi de muncitori si mergeti inainte cu busnisul cu ajutorul lor atunci trebuie sa i ajutati atunci cind sunt bonlavi.chiar daca mai dai din buzunar.! Ca nu poti lasa un om bonlav prin spania pe strada.! GINDESTETE CA TI SE POATE INTIMPLA TIE.eu am avut pe la 30 ani boala asta si a fost cumlpit.am stat la Iasi la izolare 2 saptamani.CUMPLIT

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *