Viceprimarul Gavrilescu și-a luat angajamentul de a îmbunătăți condițiile din adăpostul de câini

9

Dacă în anii trecuți nu se acorda o importanță atât de mare condițiilor din adăpostul de câini, iată că administrația locală se mobilizează și în această direcție, existând speranțe că problema câinilor fără stăpân din municipiul Piatra-Neamț va începe să se gestioneze măcar la nivel de bun simț, dacă nu prin aliniere la normele europene.

Viața câinilor fără stăpân nu e chiar una roz, mai ales după închiderea unui adăpost neautorizat al Salubritas în urmă cu câteva luni, ceea ce a dus la supraaglomerarea adăpostului autorizat. În acest sens, s-a demarat procesul de extindere a actualului adăpost, fapt care va dubla suprafața utilizabilă și va face loc altor 250 de câini fără stăpân. Se estimează că lucrările se vor încheia rapid, ceea ce va duce la o diminuare a numărului câinilor fără stăpân de pe străzile din municipiul Piatra-Neamț, sterilizarea și vaccinarea lor, precum și posibilitatea de adopție a acestora.

Susținem procedura de adopție a câinilor fără stăpân, întrucât există posibilitatea ca, dacă la nivel național se va decide impunerea eutanasierii câinilor sănătoși după un anumit termen de ședere în adăposturi, și municipiul Piatra-Neamț să adopte această reglementare. Încă nu s-a luat o decizie în acest sens, deci în prezent nu se eutanasiază câinii sănătoși, însă este bine de știut că toți câinii din adăpost sunt adoptabili, sterilizați, vaccinați și cu drept la viață.

Este un prim pas spre o gestionare mai sănătoasă a problemei câinilor fără stăpân și sperăm ca pe viitor modul de administrare al societății care oferă servicii de ecarisaj să fie mai eficient și adaptat standardelor minim necesare.

Pentru mai multe detalii, cei interesați pot solicita informații la Salubritas, telefon 0233 236 771.

Programul de vizitare în adăpost este de luni până vineri, între orele 10:00 – 15:00, iar  sâmbăta, duminica și în sărbătorile legale între orele 08:00 și 12:00. Persoanele interesate de hrănirea câinilor fără stăpân din padoc sunt rugate să respecte programul stabilit în padoc, respectiv luni-sâmbătă între orele 10:00-12:00, iar duminica între orele 08:00 – 10:00.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
9 Comentarii
  1. Gabriela Gafita spune

    Sa faci o fapta buna,nu ai nevoie de o lege in vigoare……

  2. Dana spune

    E ok sa fie conditii bune in adaposturi, important sa nu se cheltuie bani publici dupa cele 14 zile lucratoare. Lege exista Bucurestiul a ecarisat 53.00 caini intr-un singur an – in 2014. La fel si alte orase. Nu aveti jUristi in Pririarie? Cu sau fara Norme, LEGEA SE APLICA.

    1. Dana spune

      Erata: 53,000 de caini luati de pe strazi in Bucuresti in anul 2014.

  3. Mihai spune

    Legislatia in vigoare OUG 155/2001 modificata prin Legea 258/2001 prevede la articolul 7 posibilitatea eutanasierii cainilor nerevendicati/neadoptati dupa expirarea perioadei de 14 zile lucratoare daca nu mai sunt capacitati de cazare si disponibilitati financiare.. http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/32682

  4. IREC a solicitat punctul de vedere oficial al autoritatilor primind raspuns de la ANSVSA, raspuns postat pe pagina noastra din care citam:
    “Pana la aparitia normelor de aplicare a programului de gestionare a cainilor fara stapan, inca din anul 2001 activitatile de capturare,cazare,adoptie,revendicare si eutanasiere se realizau conform O.U.G nr.155/2001
    Suspendarea de catre instanta judecatoreasca a executarii H.G. nr.1059/2013 (normele de aplicare emise in baza art.III din Legea 258/2013) nu a produs efecte privind aplicarea actului normativ superior, respectiv a O.U.G nr.155/2001”

  5. eu spune

    Viceprimarul ar trebui sa cunoasca legile si sa le aplice. Ca dupa ce spune se pare ca habar nu are. Poate intreaba guvernul sau ANSVSA ce legi trebuie aplicate pentru cainii fara stapan, daca tot se face ca nu stie.

  6. das reich spune

    Oameni gospodari.
    Orasul e prosper, cochet, turismul duduie, economia la fel. Si astfel au si alesii timp de mici retusuri – adapostul de caini fiind o prioritate deosebita pentru unul din cele mai sarace orase ale tarii.
    In rest – apa are rahat in ea, tevile se sparg ca la razboi, centura rutiera e o gluma proasta, apa curge in muzee, namolul invadeaza strazile la ploile mai abundente.
    Cainele cand n-are ce face…. Asa si administratia locala.

    1. legio spune

      Intradevar D R ai dreptate in tot ceace priveste acest oras ,,prosper” si ,,cochet’ dar ai uitat esentialul ,grija faca de caini este mai importanta decat grija de unele persoane neputincioase ,care au muncit o viata ptr aceasta tara si acum autoritatile au mai multa grija de adapostul cainilor decat a celor care spuneam mai sus. Norocul amaratilor aia de care nu are grija nimeni ca nu se pot deplasa sa-si ia o paine, este Ministerul; sanatatii – spitalul judetean de urgenta si UPU, care ii ,,eutanasiaza ” prin neglijenta , ca s-a ajuns in Romania sa fie mai dura ancheta ptr un caine mort decat ptr un om amarat si nevolnic.

  7. maria spune

    Mai vorbim dupa cîteva luni
    La alegeri promiteau si rezolvau mii de probleme .
    Acum sau mai desumflat un pic.poate îşi revin în toamna la alegeri.care so mai duce findca pentru aceasta clasa politica promit sa nu mai pierd nici macar o secundâ din timpul meu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate