Search
miercuri 25 aprilie 2018
 • :
 • :

Vești bune pentru șoferi. Calea ferată ce traversează varianta este scoasă de muncitori

În urma articolului apărut pe ziarpiatraneamt.ro, Calea ferată care duce la Mall, la nici o săptămână au apărut și reacțiile concrete ale autorităților.

Imediat după publicarea articolului, primul autosesizat a fost domnul viceprimar Bogdan Gavrilescu. La momentul respectiv acesta a făcut o promisiune și și-a asumat responsabilitatea ca „în următoarele două săptămâni” să ia măsurile necesare în vederea eliminării șinelor de pe șosea.

La rândul său, consilierul local Romel Bîrjoveanu a expus problema în cadrul comisiei rutiere și iată că, printr-o mobilizare exemplară a autorităților, la câteva zile de la apariția articolului în presă calea ferată este scoasă de echipaje de muncitori și utilaje.

În curând calea ferată care a dat bătăi de cap tuturor șoferilor care circulau pe variantă va deveni istorie și vom avea un drum întins pe această rută.

Mulțumim autorităților care se autosesizează în urma articolelor publicate pe ziarpiatraneamt.ro și fac tot posibilul să rezolve problemele semnalate. Aceasta este o dovadă că se poate să existe o colaborare constructivă între cetățeni și autorități și să avem o administrație publică locală de calitate.
10 comentarii la “Vești bune pentru șoferi. Calea ferată ce traversează varianta este scoasă de muncitori

 1. Unde-i lege nu-i tocmala

  Sunt de acord ca trebuie scoasa.Calea aceea ferata nu duce niciunde astazi. Insa atrag atentia ca treaba aceasta se face printr-iun act ilegal. In primul rand calea ferata este a CFR-ului. CFR-ul e proprietar acolo conform legii, iar responsabilitatea demontarii si scoaterii de acolo e a lor deasemeni si procedura legala de urmat. Deasemeni si cine plateste pentru asta. Asa zisa comisie pentru fluidizarea traficului ar trebui sa mai citeasca legea si sa procedeze la lucrari si dupa ce obtin celelalte avize…conform
  Norma metodologică de aplicare a prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 60/2004 privind reglementările referitoare la construirea, întreținerea, repararea și exploatarea căilor ferate, altele decât cele administrate de Compania Națională de Căi Ferate „C.F.R.” – S.A. din 14.12.2004

  NU uitati ca tot asa (fara avize de la Politia Romana aceasta comisie a inchiriat 1/2 din suprafata drumurilor din Piatra Neamt catre Xdatasoft si Parking si platim degeaba la parcare….) –cam 2.000.000 euro/an – bani care ajung in buzunarele firmelor prietene unor potentati din politica nemteana. Cam cat plateste in medie un om posesor masina pe an ? 150 ron parcarea de noapte ca sa zic asa in fata blocului (la Parking) plus minim 1.5 ron/zi x 25 zile x 12 luni =450 ron/an adica undeva la 150 euro/an.. si asta e doar un nivel minim ..ca daca mergi mai mult prin oras se sare lejer la 300 euro/an de posesor auto.

  Nu zice nimeni sa nu se faca, insa sa respectam si legea si in plus sa lasam si un 10 % acolo spatii gratis pentru parcare si pentru pietreni adica din 10 locuri de parcare, macar 1 sa fie Gratis. maine poimaine taie baietii cu totul calea ferata care duce la Bicaz, ca are un prieten firma de transport pe acelasi traseu si ii face concurenta, plus ca pe fostul loc al caii ferate face un alt prieten parcari.. Sunt curios sa aflu si parerea celor de la CFR si Ministerul Transporturilor.

  Raspunde
 2. Mircea

  Da nu faceți un reportaj și despre gropile de pe Alexandru Lăpușneanu? Poate asfalteaza cineva și pe acolo…

  Raspunde
 3. Ciubotariu Constantin

  Propun o parcare generoasă , cu taxare și asigurată pe platforma fostei fabrici de cherestea Steaua ,care să preia toate autoturismele plasate azi pe parcări marcate pe partea carosabilă a străzilor din Piatra Neamț.Ar fi astfel primul Oraș turistic din România cu străzi aerisite rutier unde să se poată circula cu plăcere. Apropo , în comisia rutieră nu există nici un specialist în domeniul de sistematizare și reglementare rutieră ? Care să gândească competent și răspundă pentru lucrările care se execută ? Văd că pe centură la Carfur în loc să se facă ceva bun să fluidizeze traficul (camioanelor) rutier , se strangulează drumul cu borduri curbate , adevărate capcane . Unde este poliția rutieră ? Nu vede nimeni nimic ? Toți nepricepuții pun bețe în roate traficului ? Doamne iartă-i că nu știu ce fac ! Dom’ Primar Dom’ Viceprimar faceți ceva în această direcție !. Vă rugăm!

  Raspunde
 4. xx

  Zona „Ursuleti” e a lui Rotaru.Poate se gindesc ca daca au inceput lucrarea in zona sa faca si o trecere decenta peste calea ferata in zona puntii strand

  Raspunde
 5. Marian

  Se si asfalteaza dupa mall unde e soseaua surpata? Sau au scos sinele si gata? Constructorul mall-ului a degradat partia varianta.

  Raspunde
 6. Radu

  Si la intrare in vadurele com.al cel bun,cati oameni trebuie sa mai moara pana sa puna la calea aia ferata macar un semnal luminos?ca militia stie diar sa dea amenzi acolo,calaii de la rutiera ca numai agenti constatatori nu se cheama.Dar eh,norma…

  Raspunde
 7. Andrei

  Cred ca e necesar sa se puna cocoase pe drum altfel vor fi foarte multe accidente!!!! Calea aia ferata oprea multi soferi sa circule cu viteza !!!!

  O sa vedem multe accidente cu victime daca nu se iau masuri

  Raspunde
  1. Celentano

   Pentru portiunea de la Ursuleti nu e gata studiul de fezabilitate dar oricum este prevazut in Masterplanul pentru transport.Face parte din coridorul pan-european.Oricum, sa stii ca mai dureaza vreo cativa ani pana e gata toata portiunea de 1 Km.

   Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *