Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 19 decembrie 2018
  • :
  • :

Unde sunt cele mai mari șanse să fii atacat de câinii comunitari la Piatra-Neamț

După ce am cercetat cu atenție toate locurile unde sunt câini comunitari cu potențial agresiv în Piatra-Neamț, am identificat un loc absolut periculos din punct de vedere al riscului de a fi atacat. Acest loc este, din păcate, chiar în zona adăpostului de câini ce aparține municipalității.

Deoarece în acest adăpost sunt zeci de femele nesterilizate care intră în călduri și produc elemente chimice numite feromoni atrag câinii comunitari de la kilometri distanță. Astfel se formează chiar în jurul adăpostului de câini cea mai periculoasă zonă din punct de vedere al riscului de a fi mușcat. Zeci de câini liberi, nervoși, care sunt acolo în zonă în special pentru a-și arăta masculinitatea și agresivitatea. O zonă unde nu vă recomandăm să mergeți pe jos decât dacă sunteți foarte bine familiarizați cu comportamentul câinilor în călduri și știți cum să reacționați în prezența acestora.

Desigur că ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. Cele mai mari riscuri de a fi mușcat de un câine la Piatra-Neamț sunt chiar în vecinătatea locului unde sunt duși câinii comunitari. Adica băieții de la ecarisaj nu se folosesc de acest fenomen care atrage câinii comunitari la poarta lor și în loc să-i prindă pe cei care numai nu se roagă să fie prinși ei se urcă în mașini și merg zeci de kilometri să prindă alții prin oraș. Penibil. Nu?

La ultima vizită în această zonă am numărat peste 10 exemplare de talie mare în libertate și vreo 10 de talie mijlocie. Câini între care nu ai ce căuta pe jos dacă nu ești foarte priceput la a interacționa cu aceste patrupede comunitare ce pot fi foarte blânde, dar absolut imprevizibile, mai ales când te nimerești între ele în plină competiție pentru împerechere.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *