Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 16 ianuarie 2019
 • :
 • :

Un nou drum auto va face legătura între Piatra-Neamț și Gîrcina

Puțini pietreni cunosc drumul ce leagă municipiul Piatra-Neamț de comuna Gîrcina prin zona Stadion-Cimitir-Str. Valea Viei.
Acest traseu ce trece prin spatele muntelui Cozla este unul neasfaltat și foarte stricat pe anumite porțiuni, dar și așa el poate fi accesat cam cu orice tip de mașină mică. Totuși starea avansată de degradare face ca acest traseu să nu fie folosit.

Acum că fostul primar Aurora Bălan câștigat concursul ”X Factor” organizat de DNA și se află în ”Boot camp” fără suspendare, noul primar interimar, Mihai Gontaru, și-a stabilit ca proiect prioritar amenajarea acestui drum care ar scuti ceva kilometri pentru cei din Gîrcina sau cei care vin dinspre Tîrgu Neamț și vor să ajungă în zona Mall. Mai mult de atât, acest traseu ar descongestiona și o parte din traficul ușor din oraș.

Zona care ar trebui să fie asfaltată si pusă la punct este de aproximativ 5 kilometri, 2 pe teritoriul municipiului Piatra-Neamt și aproximativ 3 pe teritoriul comunei Gîrcina. Dacă Mihai Gontaru reușește să facă partea lui de traseu cu siguranță și municipiul Piatra-Neamț va găsi resursele necesare să realizeze restul drumului.

De apreciat este faptul că în sfârșit auzim că în comuna Gîrcina cineva vrea să facă și ceva serios că până acum numai de fraude, șmecherii cu terenuri și furăciuni auzeam despre această comună.
31 comentarii la “Un nou drum auto va face legătura între Piatra-Neamț și Gîrcina

 1. Andreea

  😂😂😂În satul Cuejdiu, com. Gîrcina de ani buni o portiune de 10m de drum nu are asfalt, dar acest primar o să asfalteze o legatura între Gîrcina si Piatra-Neamț😂

  Raspunde
  1. Tely

   Am mai scris dar e apel la porti inchise….P Neamt-Bicaz-Poiana Largului se circula mai rau ca pe unele tarlale … A fost un ministru,a promis,a plecat si din guvern,de acum la sf. asteapta. In timp ce noi mergem bara la bara pana la Bicaz,altii cauta finantare pentru niste cai de acces fara mare importanta,mai ales ca exista o cale reabilitata si modernizata….

   Raspunde
 2. Paul Ciprian

  Bine macar ca nu-l face prin padure ca ala de la Balaur, ca stricau dealul Carlomanu, e prea linistita padurea aia … si asa incepe sa apara doze de bere de la cei care trag copaci cu taful sa para ca a fost alunecare de teren si sa ii taie ….

  Raspunde
 3. Stefan

  Bani aruncati de pomana!Actualul traseu e suficient de bun, iar circulatia dinspre Garcina nu e chiar atat de mare.De fapt, s-au suspendat destule curse de transport in comun din lipsa de calatori…

  Raspunde
 4. Sfarghie Vilhelm

  super initiativa , dar daca acest drum de legatura va avea acelasi proiectant cu cel care face legatura intre Piatra Neamt si Dobreni va fi jale.
  pornesti cu 2 benzi din Dobreni si ajungi in oras cu o banda.fara alveole pentru parcare , fara iluminat strradal , fara trotuar in zona de case.succes.

  Raspunde
 5. XX

  E mai simplu daca de pe Stefan cel Mare de la coltul academiei de muzica Gheorghe Dima se face imediat la dreapta pe Dragos voda,ce sa cauti la cimitir?Dragos voda este betonat si asfaltat asta inseamna drum strategic si probabil asa trebuie continuat-lucrare mai scumpa.La iesirea din oras pe dreapta bucata aia de teren de sub padure a fost parcelata pe timpul lui Rotaru si repartizata unor tineri pentru case,un loc foarte frumos,dar la venirea lui Stefan sa anulat tot,poate se reia,sint citeva sute de locuri de casa acolo.Daca este sau se poate face o scurtatura spre Almas iese o centura a orasului

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *