TVA la incasare incepand cu 1 ianuarie 2014

1

In Monitorul Oficial nr 809 din data de 19 decembrie 2013, a fost publicata Ordonanta de Urgenta nr 111/2013, care adduce modificari importante Codului Fiscal, cea mai importanta modificarea fiind aceea ca TVA la incasare devine optional.

De asemenea, majorarea accizelor prevazuta de OUG nr. 102/2013 pentru benzina si motorina se suspenda pana la 01 aprilie 2014.

In acelasi timp, a mai aparut si legea bugetului de stat pentru anul 2014 si modificarea a doua formulare utilizate de notariate pentru declararea impozitului pe veniturile din cedarea imobilelor din patrimoniului persoanei fizice.

A fost abrogata si obligatia colectarii TVA la 90 de zile pentru facturile de livrari de bunuri/prestari de servicii in cadrul sistemului de TVA la incasare.

Sistemul TVA la incasare poate fi aplicat de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, persoane cu sediul activitatii economice in Romania, in conditiile in care in anul calendaristic anterior au avut o cifra de afaceri mai mica de 2.250.000 de lei.

Conform noilor modificari ale Codului Fiscal, din data de 1 ianuarie 2014, aplicarea sistemului de TVA la incasare devine optionala. Va ramane la latitudinea persoanei in cauza daca se va opta pentru aplicarea sistemului TVA sau nu.

Persoanele care doresc sa opteze pentru aplicarea sistemului TVA la incasare sunt nevoiti sa depuna o notificare cu cifra de afaceri a anului precedent, pana in data de 25 ianuarie.

Textul integral al Ordonantei il gasiti aici: OUG 111/2013


Reclama sponsorizata
Articole, Economie, Stiri locale

1 Comentariu

  1. TUDORACHE CONSTANTA 29 decembrie 2013 la 10:36 PM -  Răspunde

    TVA optional la incasare nu se refera si la achizitii de marfuri ?

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. *

Stiri de ultima ora

  • Tablu Udrea Gheorghe Stefan

    Mandat DNA pentru Elena Udrea

    Elena Udrea a fost dusă cu mandat la DNA, fiind acuzată de spălare de bani și fals în declarații de avere în legătură cu banii din dosarul Microsoft. Potrivit unor surse judiciare, DNA o suspectează că a știut că soțul său de la acel moment, Dorin Cocoș, ar fi obținut sume de bani din traficul…

Trailer film CAPCANA

Ultimele emisiuni Neamt TV

Spatiu publicitar

Euro Travel

saltele piatra neamt

Rifil

Parking

oldtowncafe

lista firme

Din grila de programe Neamt.tv

de vorba cu robert iosub

stiri neamt tv

autoritatile la raport

retrocedarea luminii

romania incotro

Oameni de succes

portia de cunoastere

vocea strazii

vocea strazii

tagma