Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 21 iunie 2018
  • :
  • :

Turiști epuizați, ajutați de Salvamont Neamț să coboare noaptea de pe Ceahlău

Vineri, 8 septembrie a avut loc o acțiune a salvamontiștilor din Neamț pentru căutarea-salvarea a doua persoane rătăcite în zona cascadei Duruitoarea. Ce doi prezentau semne de hipotermie și nu aveau lanterne. Echipa de intervenție a salvamontiștilor plecată din baza din Durău spera să îi descopere cât mai repede, temperaturile din noapte, extrem de scăzute, putându-le afecta și mai mult starea de sănătate. Apelul de urgență a sosit prin SNAU 112 și Dispeceratul National Salvamont.

În jurul orei 22.40 echipa de intervenție a gasit victimele în zona Jgheabului lui Trifan, din apropierea cascadei. Deși bine echipați, erau într-o stare avansată de epuizare, iar lanternele folosite probabil timp de două ore la intensitate maximă și simultan nu mai funcționau. Persoana de sex feminin a trebuit transportată cu UT2000 până în Stațiunea Durău, fiind în imposibilitate de a se deplasa cu forțe proprii. Temperatura la această oră în zona cascadei este de numai 7 grade celsius.

Credit foto : Salvamont Neamt
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *