Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 19 iulie 2018
 • :
 • :

Traseu pentru ocolirea podului de la Preluca pe ruta Piatra-Neamț – Bicaz

Deși acest lucru ar fi trebuit să fie facut de autoritățile nemțene, în lipsa implicării acestora în rezolvarea problemelor dumneavoastră am venit noi cu o soluție de ocolire a podului de la Pîngărați unde din cauza semaforizării se fac blocaje foarte mari în trafic.

Deci, exclusiv pentru mașinile mici care circulă pe direcția Piatra-Neamț spre Bicaz, nu și invers, aveți mai jos un traseu care, cu excepția câtorva sute de metri de drum de țară, restul poate fi parcurs fără probleme. Traseul vă ajută să evitați toata zona Alexandru cel Bun – Preluca și să ieșiți imediat după podul unde sunt blocajele în trafic.

Traseu narativ:

– se pleacă din Piatra-Neamț spre Ștrand
– de la Ștrand spre zona iazurilor, fosta pensiune La Maimuță
– se merge înainte prin Agârcia până la Biserica din Vaduri
– de la biserică se ține drumul betonat înainte până la o troiță
– de la troiță se face dreapta și se intră pe un drum de țară
– după câteva zeci de metri, la prima bifurcație faceți stânga și va fi o pantă ușoară la dreapta, după care veți vedea în față un pod și dincolo de pod o barieră la un drum forestier
– după pod, înainte de bariera drumului forestier se face dreapta și se merge tot înainte
– veți trece pe sub un pod de cale ferata și imediat pe sub podul de la Preluca unde este semaforul
– după ce ați trecut pe sub pod faceți stânga și veți ieși în șoseaua națională la câțiva zeci de metri după semafor, evitând astfel orice blocaj în traficul de pe ruta Piatra-Neamț – podul semaforizat de la Preluca.

Se poate intra pe acest traseu și prin zona trecerii peste calea ferata de la Vaduri.
ATENȚIE ! Această varianta ocolitoare este doar pentru direcția de mers Piatra-Bicaz și doar pentru mașinile mici. 

Poate, măcar provizoriu, autoritățile vor presemnaliza traseul de mai sus pentru a se putea devia o parte din traficul ușor, lucru care ar ajuta foarte mult la gestionarea blocajelor în trafic de la podul de la Preluca.

Iosub Robert

P.S.: Ne cerem scuze față de locuitorii de pe traseul de ocolire pentru disconfortul produs de traficul creat în urma acestui articol.
19 comentarii la “Traseu pentru ocolirea podului de la Preluca pe ruta Piatra-Neamț – Bicaz

 1. Giovani

  Am mers pe acolo cu bicicleta și e rău dar nu imposibil…Deci confirm acest drum. ..Cat despre DN15…vai de mama noastra😀

  Raspunde
 2. Vasy

  E nasol drumul ăla de tara…îți rupi mașină, și pe lângă asta, când plouă sub pod de face o balta mare…deci…cu mașina mica riști să faci baie motorului! Va spun că sunt din zona respectiva! Drumuri bune!

  Raspunde
 3. Nkicu

  Ce parere aveti despre asa zisul drum de intrare in p.neamt din zona „ursulet”?
  Rusine mare pt.o capitala de judet cu asa o poarta de intrare dinspre ardeal.

  Raspunde
 4. Stefan

  Blocajul nu e din cauza semaforului, ci fiindca cei de la Drumuri nationale nu au fost in stare sa repare un podet de vreo 10 m lungime!Poate liderii nostri locali vor rezolva macar problema asta , inainte de marile proiecte de sute de milioane de euro!

  Raspunde
 5. Aiurica

  Ar mai fi un traseu prin Targu neamt-Pipirig-Hangu-Bicaz.Sunt ceva semafoare in Tg.Neamt.Tot 2-3 ore faceti pana in Bicaz, dar macar nu asteptati.

  Raspunde
 6. nae

  Drumarii de orice fel din Neamt sunt mereu in vacanta , Piatra -Bicaz e catastrofal de rau dar ei zic ca e bun . RUSINE , sa vina altii care fac treaba .

  Raspunde
 7. DARIE LIVIU

  Este o aberatie aceasta propunere de circulatie totala pe ..drum comunal ! Nu este niciun avantaj ! Mai stai la coada sa reintri pe judetean cand vine rosu la semafor ! Pariez ca tot pe vechiul drum e mai bine, din toate pdv, chiar de se asteapta la semafor, decat sa iei tot praful pe masina si sa mergi cu 20-30 Km/h !

  Raspunde
 8. Oprea Iulian

  Ati vazut cum nea Ion stie sa promoveze comuna pe care o conduce si anume Alexandru cel Bun? Se mai pune un semafor ,se fac rute ocolitoare (este unica ruta nu ai de ales )si uiteasa infloreste o comuna

  Raspunde
 9. Iulian

  Cu intrarea din Vaduri mai merge însă cu intrarea din Piatra Neamț, traseul este o aberație 🙂

  ADMIN: Cand coada este pana la Scala … sa vedeti cum o sa va revizuiti opinia 🙂

  Raspunde
 10. Aiurica

  La CATEVA zeci doar?Multumim, ma gandeam ca exista o solutie.Ce idee cretina semaforul!Experienta de duminica trecuta nu i-a invatat nimic, acolo nu au fost blocaje.Au aparut cu politia si semaforul.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *