Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 23 mai 2019
  • :
  • :

Tinerii din centrele de plasament donează sânge

O nouă acțiune derulată sub egida campaniei DGASPC Neamț „Fii erou – Salvează o viață!“ va avea loc joi, 14 iunie, de la ora 8:00, la Centrul de Transfuzii Sanguine Piatra Neamț. Mai mulți tineri din centrele de plasament din Neamț, precum și angajați ai Direcției pentru Protecția Copilului Neamt vor dona sânge.
Activitatea are loc cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge și are scopul de a-i responsabiliza pe tineri și de a-i încuraja să se implice, să fie atenți la nevoile celor din jurul lor, să fie generoși și să contribuie la salvarea persoanelor aflate în dificultate.

„Nevoia permanentă de sânge, numărul tot mai mic de donatori precum și faptul că un gest atât de simplu poate contribui efectiv la salvarea unor vieți ne-a determinat să mergem să donăm. Sperăm ca gestul tinerilor noștri să fie un exemplu pentru colegii de generație și sperăm ca tot mai mulți nemțeni să se implice și să își ajute semenii în suferință“, a spus Cristina Păvăluță, directorul DGASPC Neamț.

Campania „Fii erou – Salvează o viață!“ a fost inițiată de DGASPC Neamț în 2015 și în cadrul acesteia au avut loc diverse acțiuni ce au avut scopul de a instrui copiii centrelor de plasament dar și angajații cu privire la măsuri de prim ajutor, tehnici de resuscitare, măsuri de igienă, nutriție, etc.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *