Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 25 septembrie 2018
  • :
  • :

Sun Mihail, un alt câine de lupte salvat din adăpostul din Piatra-Neamț

Povestea lui SUN e cât se poate de tristă. Viața lui a fost aruncată în mâinile unor oameni care au decis să îl folosească la lupte. În zona Neamț încă se mai practică aceste lupte ilegale, iar făptașii nu sunt niciodată pedepsiți. Nu știm exact prin ce a trecut Sun, nici prin ce metode a reușit să ajungă în adăpostul de câini din Piatra-Neamț la începutul lunii noiembrie. Probabil a fost aruncat ca pe un gunoi pentru că durerile atroce și rănile adânci nu îl ajutau să fie un câine bun de luptă.

Așa că pe jumătate viu a ajuns în adăpost, abia ținându-se pe picioare, stârnind compasiunea voluntarilor care au publicat imagini cu el și au solicitat sprijin pentru scoaterea din adăpost. Andreea (Kiko), despre care am scris aici că gestionează unele dintre cele mai grave cazuri de câini abuzați din Neamț, a decis să îl adopte și să îi aline suferința. După o săptămână de stat în adăpost, Sun a ajuns acasă. A fost castrat și a primit apoi prima lui baie care a scos la iveală răni adânci și nevindecate.

Sun a fost un câine de lupte, dar menirea lui este să fie cel mai bun prieten al omului. Are o nevoie uriașă de afecțiune, este extrem de inteligent, iar comportamentul lui emană iubire, nicidecum agresivitate. Sun a fost „rău” pentru că asta și-a dorit stăpânul lui pe care cu siguranță l-a iubit necondiționat și de dragul stăpânului a îndurat chinuri groaznice. Dar Sun nu merită un astfel de stăpân și nici fostul stăpân nu merită un câine ca Sun. Astfel de câini au șansa de a fi reabilitați și oferă aceeași iubire necondiționată ca orice alt câine.

Pentru că a ajuns acasă pe 8 noiembrie, Sun a primit și numele de Mihail. Acum este pe mâini bune, a fost dus la investigații la Iași întrucât are dureri mari la nivelul picioarelor, iar când se așează geme încontinuu, semn că rănile sunt mult mai adânci decât par.

Diagnosticul de la Iași confirmă sursa durerilor crunte: o fractură veche de tibie și fibulă cu formare de calus (detalii în imaginile de mai jos). Operația este foarte complicată și va dura câteva ore, Sun fiind programat pentru intervenție săptămâna viitoare. Nici problemele de piele nu trebuie neglijate, urmând a se continua investigațiile.

O puteți sprijini pe Andreea luând legătura cu ea pe Facebook.

Citiți și:

Andreea (Kiko) gestionează unele dintre cele mai grave cazuri de animale fără stăpân din Neamț

Kola Kariola, salvarea lui Kovu, câinele de luptă abuzat din adăpostul din Piatra-Neamț
2 comentarii la “Sun Mihail, un alt câine de lupte salvat din adăpostul din Piatra-Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *