Search
sâmbătă 21 aprilie 2018
  • :
  • :

Succes absolut la Mamaia și București pentru echipa de rugby Venus Rifil Piatra-Neamț

În perioada 24 iunie-2 iulie, echipa de rugby Venus Rifil Piatra-Neamț s-a impus categoric în turneele desfășurate la Mamaia (Oval 5 Beach Rugby ) și la București (Cupa „Ștefan cel Mare și Sfânt”).
Formația coordonată de profesorul Eusebiu Popa a reușit clasarea pe locul I la ambele competiții, câștigând admirația și respectul tuturor.

Profesorul Eusebiu Popa, a ținut să precizeze că este o diferență mare atunci când se joacă pe nisip și nu pe iarbă, însă fetele s-a repliat rapid, obținând rezultate remarcabile. De punctat ar fi și faptul că „mâțele negre”, așa cum le alintă Eusebiu Popa, (fete cu vârsta cuprinsă între 12-14 ani) au avut de înfruntat în competiția de la Mamaia adversare din categoria de vârstă 15-18 ani.

„Fetele nu s-au descurajat nicio secundă, deviza lor fiind <Nu contează pe cine avem în fața noastră, ci pe cine avem alături>”, a declarat profesorul Eusebiu Popa.

La competiția de la București, organizată de Clubul Sportiv Parohial „Ștefan cel Mare și Sfânt”, fetele lui Eusebiu Popa au câștigat cu niște scoruri remarcabile: 40-0 și 30-0.

De asemenea, la București, organizatorii au fost atât de impresionați de fete încât le-au rugat la final să susțină un meci demonstrativ. Fetele s-au împărțit în două echipe: Venus Rifil, respectiv Venus Dinamic 92, jocul fiind încheiat, bineînțeles, la egalitate.

Au fost performanțe obținute cu multă muncă, sacrificiu dus la extrem, pasiune, disciplină și spirit de echipă. Chiar dacă am avut probleme de sănătate, principalul meu obiectiv fost să mă pot ocupa așa cum trebuie de echipă. De asemenea, vreau să le mulțumesc celor care ne-a fost alături în mod constant: Rifil, Dinamin 92, Temad, TCE 3 Brazi, Cibibon, dar și irlandezului Kevin Kelly.”a mai menționat Eusebiu Popa.

Irina Sălăvăstru a fost desemnată în ambele turnee cea mai tehnică jucătoare, iar Diana Aparaschivei a fost considerată cea mai bună jucătoare în competiția de la București.

Lotul Clubului Venus Rifil este format din: Rebeca Loghin (căpitan), Diana Aparaschivei (vice-căpitan), Andreea Petraru, Irina Sălăvăstru, Alexandra Barna, Fabiola Bortă, Beatrice Munteanu, Diana Mîndrilaș, Andreea Iacoboaia. Lor li se alătură nou-venitele: Adelina Stoian, Iulia Bonteanu și Ilinca Toader (Bodești),  Ana Humă, Laura Murariu și Elena Grosu ( toate trei din Negrești).

Următorul obiectiv pe lista profesorului Eusebiu Popa este organizarea în luna august a Cupei „Rifil”, ediția a II-a.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *