Se pregătește privatizarea distribuției de apă

3

De ceva timp, un grup de politicieni consiliați de un grup de foști securiști au pus la punct un plan prin care să pună mâna pe distribuția apei. Planul este simplu, dar foarte periculos pentru România.
Pasul unu este crearea unei nemulțumiri generale în rândul populației. Pasul 2, redactarea unor legi care să strângă cu ușa companiile de apă de stat și să permită apariția pe piață a celor private. Pasul 3, apariția companiilor private de apă-canal.
Modelul nu este unul nou. La fel s-a făcut cu industria și cu tot ce a fost al statului. La început, prin intermediul presei aservite și a unor politicieni, ni s-a spus cât de energofage sunt fabricile și cât de prost administrator este statul. Noi am crezut și am acceptat privatizările pe doi lei iar cei care au pus gheara pe tot ce era a statului au tăiat, vândut și falimentat.
Pe domeniul apă-canal la Neamț ne aflăm acum în faza finală de îndoctrinare în care câțiva politicieni instigă alți colegi care vor capital de imagine și împreună cu un ziar și o televiziune conduse de cineva interesat direct de a pune mâna pe resursa de apă, instigă populația sub ochi îngăduitori ai celor care ar trebui să se autosesizeze.
Ce nu se știe, și chiar dacă s-a discutat la ultima conferință de presă a domnului Iacoban și presa aservită a cenzurat, este faptul că printr-o coincidență, în toată țara UNPR-iștii și presa pe care o finanțează au același discurs cu prețul apei, managementul prost al companiei etc. La Arad, Ilfov, Galați, Bacău, Onești și așa mai departe, UNPR-ul a devenit vârful de lance al luptei cu companiile de apă, indiferent de ce prețuri, personal sau performanțe ar avea acestea.
Pe cealaltă parte, în liniște și discreție, se pregătește setul de legi care să permită băieților deștepți din fosta securitate să pună mâna pe distribuția de apă. Deși nu ați auzit, pentru că nu trebuie să auziți, în luna februarie în Senatul României, UNPR-istul Vochițoiu a reușit să treacă prima lege care va duce la falimentarea companiilor de apă de stat.
Conform noii legi trecute forțat prin Senat, utilizatorii serviciilor de alimentare cu apa și de canalizare din condominii vor putea încheia convenții de facturare individuală, la nivelul imobilului, cu acceptul scris a 50% plus unu a proprietarilor din respectivul imobil. Asta va obliga companiile de apă la costuri suplimentare însemnate, politicienii manipulați se vor opune la ridicarea prețului pentru a se susține noua cheltuială și inevitabil companiile vor da faliment.
Deși propunerea legislativă a avut un raport de respingere propus plenului de Comisia pentru administrație, aceasta a trecut, cum vor trece și restul legilor făcute special pentru a se pune mâna pe serviciile de apa-canal.
Discuțiile pe acest subiect sunt multe și vaste. Dumneavoastră rețineți faptul că în 2015 o publicație locală a spus că se va privatiza apa și că băieții deștepți care vor pună mâna pe distribuirea acestei resurse vor face metru cub de apă 3 euro.
La fel cum au fost manipulați nemțenii când au rămas fără industria, agricultura și comerțul de stat, la fel sunt acum victima ultimei manipulări din seria curent, gaz, apă.

I.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. mitzura spune

    In alte tari apa folosita la WC-uri are un pret mult mai mic decat apa potabila, evident trece si prin alte conducte. Asa ca facem contorizarea individuala,dar pe banii cui? In casele oamenilor cine suporta modificarea instalatiei?

  2. Stefan spune

    Nu inteleg de unde vin „costurile suplimentare insemnate”!Si acum, locuitorii de la bloc au apometre.Se poate face auto-citire si facturare individuala.Se poate folosi si un soft mai performant pentru facturare la Apa -Serv, dar asta ar reduce din gasca de functionarime-neveste, copii si alte neamuri ale functionarilor din primarie , CJ,etc.

  3. xx spune

    In Bucuresti compania de apa este privatizata de foarte multi ani si nu am auzit sa aiba „pierderi” in retea mai mari de 60% cit avem noi.Sint agitati cei cu firme mai mari sau mai mici care consuma apa potabila din retea pentru scopuri industriale sau nu si nu platesc nimic si vor trebui sa plateasca,la fel si multi consumatori bransati ilegal necontorizati cu vile si piscine care „consuma” mai putin decit vreo babuta din vecini

    ADMIN: Foaret bun exemplu dumneavoastră. La București metru cub de apă e 5,75 lei și concentrația de consumatori pe metru pătrat mai mare de 20 de ori decât la Piatra Neamț. Dacă ar opera compania de apă de la București pe rețeaua de la Neamț metru cumb de apă ar fi 20 de lei 🙂 …. de fapt asta ne așteaptă 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate