Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 21 martie 2019
  • :
  • :

Schimbări de politică editorială la ziarpiatraneamt.ro

Ziarpiatraneamt.ro a decis închiderea unor contracte și colaborări ce existau cu unii oameni politici, în special de la PSD. Motivul principal al suspendării colaborării cu o serie de parlamentari PSD este legat de modul în care înțeleg acești politicieni să aibă coloană vertebrală în relația cu presa. Mai precis, banii încasați de la ei au început să devină un fel de ajutor social sau taxă de protecție. O sumă care se dă lunar la fiecare publicație pentru servicii la care nu se cere niciodată impact, număr de cititori sau alte lucruri ce țin de calitatea serviciilor de promovare. Cam la fel cum cumperi o creangă cu floricele de la un cerșetor ce urlă la masa ta numai ca să scapi de gura lui sau din milă.

Politicienii cu care am decis să nu mai colaborăm sunt în mare parte dintre cei pe care i-am susținut, dar nu vrem să facem parte din jocul lor care a ajuns la un nivel în care se dau sume egale tuturor celor din presa ca un fel de ajutor de handicap sau taxă de protecție. Noi nu suntem nici handicapați și nici nu vindem liniște. Mai mult de atât, sistemul acesta comunist de împărțit banii în mod egal presei am înțeles că a devenit oficial și în ultima ședință internă a PSD s-au împărțit publicațiile între parlamentari și s-a decis care și cui dă reclamă, că trebuie dat la toți ”ca să fie mulțumita toată lumea”. Din păcate noi am susținut și votat PSD-ul nu ca să fie prieten cu toată lumea, ci ca să se bată și să lupte în special cu foștii nesimțiți, instigatori, mincinoși și bandiți atât din presă, cât și din politica locală, oameni care au făcut mult rău acestui județ. Nu ne gândeam că PSD-iștii vor ajunge să-i înfieze instituțional, politic și financiar pe aceștia.

Desigur că aceasta decizie înseamnă o pierdere financiară importantă pentru publicația noastră, dar nu vrem să participam la această mizerie în care unii parlamentari PSD au ajuns să finanțeze publicații care scriu minciuni și mizerii chiar despre alți colegi de-ai lor PSD-iști. O luptă internă a PSD la care noi nu vrem să luăm parte.

Ca să nu fie discuții de nicio natură am refuzat în paralel contractarea de servicii de publicitate cu PNL Neamț. Am decis să colaborăm doar cu politicienii care au nevoie real de promovare și au coloană vertebrală și nu sunt atât de slabi încât să trăiască sub imperiul fricii de a nu fi bălăcăriți sau criticați. Oricâte defecte am avea, avem demnitatea noastră și nu acceptăm să se pună egal între noi și alții care nu performează decât în distrus oameni, demolat și șantaj voalat.

Regretăm că PSD-ul pe care am fost singurii care l-am susținut asumat a ajuns la gradul acesta de frică și de lipsă de combativitate încât simte nevoia să plătească taxe de protecție sau să dea bani celor care le atacă colegii. PNL și-a ales colaboratorii în promovare pe criterii cozmanciuciene, ALDE pe criterii de interacțiune, chiar și PMP a făcut o selecție pe anumite criterii în mare parte subiective, instituțiile sau firmele la fel au ales cu cine să colaboreze din presă pe anumite criterii mai obiective sau mai subiective. Numai PSD a ales criteriu principal frica de a fi criticat sau bălăcărit și membrii își impart bugetul de promovare egal ca să fie mulțumită toată lumea.

Oricât de greu ne va fi fără această sursă lunară de venit, nu mai acceptăm să fim beneficiarii ”ajutorului social” provenit de la unii politicieni care vor să aibă ”liniște cu toată presa”. Mai bine mai săraci, dar cu capul sus decât să ne complacem în această situație și să participam la această mizerie.

Cine dintre politicienii nemțeni are nevoie de o promovare profesionistă, cu rating și acoperire județeană ne poate contacta oricând. Cine are nevoie de liniște și siguranța că nu va fi criticat, cine vrea să i se atace colegii sau adversarii sau cine vrea să angajeze demolatori  să se ducă liniștiți la alții specializați pe demolări de imagine. Noi suntem specializați pe construcție și vrem doar banii politicienilor care vor să construiască și nu sunt niște fricoși, ci sunt luptători, căci la urma urmei de asta au fost aleși. Oamenii au dat votul în speranța că cineva va lupta pentru ei și cineva va construi pentru ei.

Iosub Robert
3 comentarii la “Schimbări de politică editorială la ziarpiatraneamt.ro

  1. Stefan

    Dar care sunt politicienii posesori de „coloana vertebrala”?!Nu prea am vazut niciunul, de nicio culoare politica!Toti stau in pozitia ghiocelului si ridica mana cum le spune seful….

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *