Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 25 septembrie 2018
  • :
  • :

S-a redeschis centrul de cazare temporară a persoanelor fără adăpost din cartierul Speranța

Primarul Dragoș Chitic a redeschis astăzi Centrul de cazare temporară a persoanelor fără adăpost din cartierul Speranța. La inaugurarea de astăzi au fost prezenți și viceprimarii Luminița Vîrlan și Bogdan Gavrilescu. Centrul a fost modernizat, iar capacitatea de primire a fost mărită de la 20 de locuri la 40 de locuri. În urma modernizării s-au creat următoarele spaţii: holuri de acces, sală de mese, birouri pentru personal, grupuri sanitare, camere de cazare, cameră tehnică, spălătorie.

Obiectivul dispune de spaţii funcţionale amenajate pentru femei, bărbaţi și pentru familii cu copii, dotate corespunzător cu mobilier şi cazarmament (saltele, lenjerii de pat, pilote, perne, pături, pijamele, materiale de igienă personală etc).

Centrul îndeplineşte standardele de calitate stabilite prin lege pentru serviciile sociale în comunitate organizate ca adăposturi de noapte. Grupul ţintă este reprezentat de persoane adulte fără locuinţă, cu domiciliul în Piatra Neamţ, care nu-şi pot asigura din resurse proprii un spaţiu de locuit în perioada sezonului rece, persoane care se află în risc de excluziune şi marginalizare socială. Astfel, persoanele aflate în situaţii de dificultate pot beneficia şi în sezonul rece 2017-2018 de servicii gratuite de cazare, hrană, îmbrăcăminte, materiale igienico- sanitare, consiliere socio – profesională.

În aceeaşi clădire se află şi Centrul de permanenţă Speranţa care a fost reabilitat, modernizat, existând astfel premisele asigurării continuităţii asistenţei medicale primare eficiente în toată zona deservită.

”Este o investiție inclusă în Programul de Guvernare Locală pentru anul 2017 din care a rezultat un centru modern cu toate dotările necesare, o investiție în zona socială cu care ne putem mândri. Rolul acestui centru este de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă a persoanelor fără adăpost, precum şi de a acorda sprijin pentru reintegrarea socio-profesională a acestora. După părerea mea este unul dintre cele mai moderne centre sociale din țară. Un alt avantaj îl reprezintă faptul că în același imobil se află și Centrul de Permanență, iar cei cazați aici vor putea beneficia și de servicii medicale.”, a declarat primarul Dragoș Chitic.
5 comentarii la “S-a redeschis centrul de cazare temporară a persoanelor fără adăpost din cartierul Speranța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *