S.A.F.I.R., incluziune pe piața muncii pentru femeile din regiunea Nord Est

0

• „Şcoala de antreprenoriat pentru femei cu iniţiative responsabile” Nord Est (S.A.F.I.R.) oferă cursuri gratuite de specializare în domeniul îngrijirilor la domiciliu
• Proiectul vizează 280 de femei cu domiciliul în mediul urban din Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui, aflate în căutarea unui loc de muncă
• Primele 60 de femei din judeţul Neamţ încep cursurile

60 de femei din judeţul Neamţ încep cursurile de îngrijitor bătrâni la domiciliu prin proiectul „Şcoala de antreprenoriat pentru femei cu iniţiative responsabile” Nord Est (S.A.F.I.R. Nord – Est).

Conform unei cercetări socio-profesionale în rândul femeilor din regiunea Nord Est, elaborat de AJOFM Iaşi, peste 70% dintre femeile neangajate sunt conştiente că au nevoie de cursuri de calificare pentru a se angaja și sunt dispuse să investească timp în formarea lor profesională. Mai mult, interesul pentru antreprenoriat se regăsește în rândul a 50,92%, iar 55% consideră că au competenţe în lucrul cu oamenii.

Conform Statisticii teritoriale elaborate în 2013 de INS, în ultimii 10 ani, numărul pensionarilor din regiunea Nord Est a crescut cu 20%. Ca efect, cererea de specialişti în domeniul ingrijirilor la domiciliu a crescut de asemenea.

În acest context, S.A.F.I.R. răspunde atât nevoii de personal specializat în îngrijirea bătrânilor la domiciliu, cât şi nevoii de ocupare a femeilor care au dificultăţi în găsirea unui loc de muncă. Cursurile de formare sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice şi sunt gratuite.
Pe lângă specializarea în îngrijirea bătrânilor la domiciliu, proiectul mai oferă încă două cursuri gratuite: antreprenoriat și dezvoltare a competențelor de utilizare a computerului. Femeile vor învăța care sunt etapele specifice de deschidere a unei firme ori de înființare a unui PFA, cum să atragă clienții și cum pot utiliza instrumentele online pentru a-şi creşte afacerea.

După terminarea cursurilor, va fi creată o rețea online care va intermedia schimbul de bune practici între cursante și va media comunicarea cu potențiali angajatori.

„Îmbătrânirea populaţiei şi lipsa specialiştilor în îngrijirea persoanelor vârstnice la domiciliu, reprezintă principalele argumente care ne determină să credem în utilitatea şi în sustenabilitatea proiectului SAFIR Nord Est. Şcoala de antreprenoriat pentru femeile cu iniţiative responsabile Nord Est oferă posibilitatea implicării femeilor în viaţa economică a comunităţii lor şi, în acelaşi timp, răspunde unei cerinţe de bază într-o societate modernă: şansa la o viaţă decentă pentru bătrânii care nu se mai pot îngriji singuri.” declară Anca Ștefan, Manager de proiect.

Înscrierea în proiect continuă până la epuizarea celor 280 de locuri gratuite la cursuri. Condițiile de participare sunt următoarele: persoană de sex feminin, cu domiciliul în mediul urban din regiunea Nord Est, absolventă a minimum opt clase, aflată în căutarea unui loc de muncă.

Numele oficial la proiectului S.A.F.I.R. Nord Est este „Șansa unei vieți mai bune pentru femeile din regiunea Nord Est” și este un proiect cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, Investește în oameni!

Persoane de contact pentru înscrierea în proiect: Aura Scarlat (0732 222 312) și Lili Cucoș (0732 714 904).

***

Despre Asociația React: Asociația React este o organizație neguvernamentală, creată în 2006 pentru a veni în sprijinul actorilor societății civile prin proiecte ample, durabile, cu impact în comunitățile vizate. Organizația activează în patru domenii: sănătate publică, educație, dezvoltare comunitară și economie socială, are 5 sucursale în care lucrează mai mult de 50 de angajați și peste 200 de voluntari. Până în prezent, Asociația React a obţinut 13 premii de excelență – naționale și internaționale și a contribuit la salvarea a mai mult de 150.000 de vieți omeneşti. www.asociatiareact.ro .

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate