Search
joi 26 aprilie 2018
  • :
  • :

Revista Presei 11 decembrie

Ziare (publicații cu ISSN)
  • Politic

Udrea, parlamentar prin defectul legii

Deși a obținut mai puține voturi decât contracandidatul său, Elena Udrea va ajunge în Parlament prin așa zisul „defect“ al legii. Neamțul va fi reprezentat de 7 deputați USL, 3 senatori USL și un deputat ARD. PP-DD i se va atribui un mandat. Norocosul va fi, cel mai probabil, Constantin Moisii, candidatul cu cele mai multe voturi în competiția internă. Cel mai mare procent obținut la parlamentare, 70,83%, s-a înregistrat în Neamț. Este vorba de deputatul Ioan Munteanu, în Colegiul 5.

Sursa: Monitorul

Neamțul ar putea da patru secretari de stat

Doi consilieri județeni, Ionel Arsene și Dorinel Ursărescu, au devenit parlamentari. Despre patru uslași, Dan Manoliu, Dan Vasile Constantin, Andrei Ignat și Vasile Pruteanu, se zice că vor fi secretari de stat. Se vorbește că noul inspector general școlar va fi Mihai Obreja, director al Colegiului Rareș.

Sursa: Monitorul

„Mergi la vot”, o campanie încheiată cu succes

În cadrul campaniei „Mergi la vot”, inițiată de www.ziarpiatraneamt.ro s-au distribuit 7000 flyere de către 11 echipe de tineri, câte 2 în fiecare echipă în 11 puncte din orașul Piatra-Neamț. Campania a beneficiat și de sprijinul tineretului din PC, PNL, PSD și al voluntarilor din cadrul Asociației Future și Grupului de Inițiativă Civică Neamț.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Victorie USL la limita democrației

Dacă înainte de campanie aveam temeri în ceea ce privește multe colegii de deputați și senatori din Neamț, odată cu începerea campaniei am vazut cu toții cum PDL-ul a luat efectiv mâna de pe toți oamenii lor concentrându-se exclusiv pe colegiul Elenei Udrea. Într-un gest de totală lipsă de onoare căpeteniile PDL și-au abandonat vasalii, lăsându-i să se lupte de unii singuri și cu resurse proprii cu USL-ul iar datorită lipsei de experiență și absenței totale a liderului Gheorge Ștefan s-au trezit dezorganizați, dezbinați și fără resurse și cel mai important fără dispoziții, PDL Neamț fiind formațiunea politică în care puțini gândeau și mulți executau.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

În atenția noilor aleși USL

Cele mai ucigătoare alegeri din România tocmai s-au încheiat, iar dacă nu ar fi existat legea foarte proastă cu redistribuirile ARD ( Alianta ReDistribuiților ) ar fi trimis doar 2-3 oameni în parlament, iar în cazul în care ar fi ajuns în parlament fiecare candidat care a obținut cele mai multe voturi pe colegiul său, atunci parlamentul ar fi fost compus 98% din USL. Când poporul iese prin nămeți și spune 98% USL asta înseamnă ca nu vrea, nu mai poate, nu mai suportă, a înnebunit, a fost disperat de PDL și de toți nesimțiții care au atârnat de banii publici și au gravitat în jurul PDL. Moral vorbind nemțenii au declarat ținutul Neamțului liber de PDL. Acum USL este obligată să decăpușeze Neamțul de tot ce a însemnat vreodată PDL și trebuie să recunoaștem că acest județ a fost efectiv cotropit de pandemia portocalie.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Câștigătorii

USL a câștigat categoric alegerile și în județul Neamț, loc în care, pentru prima dată de la momentul introducerii sistemului de vot uninominal, se obțin scoruri atât de categorice. Din cele 11 colegii nemțene, 3 pentru senat și 8 pentru Camera Deputaților, candidații USL au câștigat peste 50% din voturi în 10 colegii (7 de deputați și 3 de senatori).

Sursa: Realitatea

Îmi asum victoria, dar și înfrângerea

Afirmația a fost făcută de Liviu Brătescu, candidatul USL la funcția de deputat în Colegiul 4 Roman – Ion Creangă, în cadrul unei conferințe de presă. Alături de acesta, Ioan Chelaru, ales pentru a treia oară senator, a ținut să mulțumescă tuturor celor care l-au votat. Liviu Brătescu își va continua cariera politică la Iași.

Sursa: Ziarul de Roman

Rezultatele alegerilor parlamentare: USL, peste 62%

Rezultatele alegerilor parlamentare, oferite de Biroul Electoral Județean (BEJ) Neamț, arată că zece din 11 colegii ale județului au fost câștigate de USL. Astfel, USL câștigă cele trei mandate de senator și șapte mandate de deputat în județul Neamț. Pentru Colegiul 4 Roman – Ion Creangă la Camera Deputaților, unde niciun candidat nu a obținut peste 50% din voturi, candidatul ARD, Elena Udrea, așteaptă rezultatul redistribuirii voturilor și va obține, cel mai probabil, funcția de deputat, deși a avut mai puține voturi decât contracandidatul său de la USL, Liviu Brătescu.

Sursa: Ziarul de Roman

Primele declaraţii după aflarea rezultatelor

Vor merge în Parlamentul României: Colegiul 1 Deputaţi – Cătălin Drăguşanu -USL (12.821 de voturi); Colegiul 2 Deputaţi –Vlad Marcoci-USL (14.827 de voturi); Colegiul 3 Deputaţi – Liviu Harbuz -USL (14.067 voturi); Colegiul 4 Deputaţi –Elena Udrea – ARD (11.978 de voturi) pentru că uselistul Liviu Brătescu deşi a obţinut mai multe voturi (13.021) nu a întrunit 50% plus 1 din opţiunile electoratului; Colegiul 5 Deputaţi – Ioan Munteanu – USL (15.177 voturi); Colegiul 6 Deputaţi – Dorinel Ursărescu –USL (15.636 voturi); Colegiul 7 Deputaţi – Ionel Arsene –USL (14.859 voturi); Colegiul 8 Deputaţi – Marian Enache – USL (14.499 voturi); Colegiul 1 Senat – Eugen Nazare Ţapu – USL (41.089 voturi); Colegiul 2 Senat – Ioan Chelaru – USL (45.246 voturi); Colegiul 3 Senat – Liviu Bumbu – USL(30.328 voturi). Râmâne de văzut ce surprize vor mai apărea la redistribuire, însă bătălia se dă acum între clasaţii de pe locurile 2 şi 3 din ARD şi PP-DD. Cert este că Neamţ va avea mai mult de unsprezece parlamentari.

Sursa: Ceahlăul

  • Administrativ

Iarna pe la Neamț – școli închise și localități izolate

1.375 de elevi au scăpat ieri de ore, dascălii neajungând la școli. Școala Poiana Teiului a rămas fără curent electric și căldură. În noaptea de duminică spre luni s-au înregistrat patru accidente cauzate de neadaptarea vitezei la condițiile de trafic. Zăporul se lungește de la o zi la alta. Autosanitarele au răzbit cu greu prin nămeți. „Din fericire, nu au fost cazuri foarte grave“, a spus doctorița Damoc. Zăpada a cauzat probleme și în zona Roman.

Sursa: Monitorul

122 de cereri de personal

La Piatra-Neamț cele mai multe cereri sunt de la Spitalul Județean. La Roman și Tîrgu Neamț este bătaie pe confecționeri.

Sursa: Monitorul

Legitimații speciale pentru inspectorii fiscali

Din Ajun de Crăciun finanțiștii nu mai pot face controale pe impozitul pe venit dacă nu au noile documente. Acestea sunt nominale, netransmisibile și trebuie semnate de șeful ANAF.

Sursa: Monitorul

Numărul șomerilor, în creștere ușoară

Începutul lunii decembrie a adus un plus de 500 de șomeri. La nivelul județului sunt 10.553 de persoane în căutarea unui loc de muncă.

Sursa: Monitorul

50 de lei pentru bătrâni cu pensii mici

Peste 1.000 de vârstnici cu venituri sub 5,5 milioane vechi pe lună și cu vârsta de peste 65 de ani vor primi ajutor de 50 de lei. Banii vor fi încasați doar dacă sunt întrunite toate condițiile impuse de CARP Roman.

Sursa: Monitorul

Mobilizare de iarnă la spital

Luni dimineață, muncitorii unității sanitare, supravegheați de manager au făcut lună curtea spitalului. Anul trecut, SJU Neamt a avut pagube de peste 3 miliarde din cauza zăpezii.

Sursa: Monitorul

„Stegarul dac” l-a reclamat pe primar

Alături de acesta sunt acuzați de săvârșirea unor infracțiuni, directorul Poliției Locale, trei agenți și un om de afaceri. Plângerea a fost înregistrată exact în ultima zi de campanie electorală.

Sursa: Monitorul

Campania preventivă „ALCOHOL/DRUGS”

În perioada 10– 16 decembrie 2012, polițistii Serviciului Rutier Neamț vor acționa pe linia combaterii consumului de alcool, în cadrul campaniei preventive „ALCOHOL- DRUGS”, activitate coordonată de T.I.S.P.O.L. ( Organizația Polițiilor Rutiere Europene ). Scopul acestei acțiuni este reprezentat de reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool, constientizarea participanților la trafic asupra pericolului la care se expun atunci când circulă sub influența băuturilor alcoolice, precum și sancționarea nerespectării acestei obligații prevăzute de legislația rutieră.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Gheorghe Popescu va fi dat pe mâna DNA

Pietreanul, fost președinte al Administrației Fondului pentru Mediu, ar putea fi învinuit de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Sursa: Realitatea

Gheața cotropește râul Bistrița

Hidroelectrica intervine pentru îndepărtarea gheții de pe stavilele de la Barajul Topoliceni.

Sursa: Realitatea

9 școli închise la prima ninsoare mai consistentă

9 au fost școlile care ieri au rămas cu porțile închise din pricina intemperiilor ori a lipsei de energie electrică, fapt ce a creat probleme în ceea ce privește încălzirea sălilor de clasă. Este vorba despre Școala Văleni, Oniceni, Liceu Tehnologic Valea Ursului, Școala Recea și Averești, Școala Icușești, Școala Itrinești/Mărgineni, Școala Poiana Teiului și Școala Frumosu/Farcașa.

Sursa: Realitatea

Sezonul de schi se deschide în curând la Piatra-Neamț

Dacă vremea se va menține rece și va ninge nu există niciun motiv pentru care Perla Invest să nu dea drumul pârtiei de schi de pe masivul Cozla. Chiar dacă nu este confirmat oficial, este posibil ca sezonul de schi să înceapă la acest sfârșit de săptămână.

Sursa: Realitatea

Medici troieniți

Unii medici de familie nu au mai ajuns la cabinete din cauza drumurilor impracticabile. Alții au ajuns cu întârziere la program. Prin urmare, bolnavii din unele comune afectate de ninsori nu au putut beneficia de asistență medicală.

Sursa: Realitatea

Fără apă din cauza secetei

În mai multe comune alimentarea cu apă dă mari bătăi de cap gospodarilor. Seceta care s-a abătut în acest an asupra județului a lăsat cetățenii satelor fără apă. Fântânile au secat, iar oamenii sunt nevoiți să cumpere apă de la supermarketuri sau să apeleze la vecinii care deocamdată nu se confruntă cu astfel de probleme.

Sursa: Realitatea

Două secții de votare au rămas pe întuneric în seara alegerilor

Două secții de votare din Tarcău și Tg. Neamț au rămas fără curent electric în ziua alegerilor din cauza viscolului. Avariile au apărut după închiderea urnelor și nu au afectat procesul electoral.

Sursa: Realitatea

Compania Județeană APA SERV SA

Anunță beneficiatii săi că în vederea executării unor lucrări de reparații la rețeaua de distribuție a apei potabile va întrerupe furnizarea apei potabile în ziua de miercuri, 12 decembrie 2012, între orele 8-16 în Piatra-Neamț pe strada 1 Decembrie 1918.

Sursa: Realitatea

508 pietreni nu vor primi ajutoare de încălzire

Aceștia nu se încadrează în criteriile pentru obținerea subvențiilor la încălzire și au fost descoperiți în urma verificărilor întocmite de Primărie în baza cererilor de acordare a ajutoarelor de încălzire a locuinței depuse până la data de 20 noiembrie. În total au fost aprobate 5342 de cereri.

Sursa: Realitatea

Angajații Spitalului Județean primesc astăzi încă 25 de tichete de masă

Angajații Spitalului primesc astăzi încă un rând de tichete de masă. Pe lângă salariu, fiecare angajat va duce acasă înainte de sărbători câte 25 de tichete. Aceste bonuri sunt aferente lunilor august și septembrie.

Sursa: Realitatea

Toate drumurile din județ sunt sub nămeți

Luni, la ora 13.00, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț a informat că circulația în județ se desfășura pe toate sectoarele de drum în condiții de iarnă, partea carosabilă fiind acoperită cu un strat de zăpadă, tratată și frământată, de 1-3 centimetri. Drupo Neamț și Secția Neamț a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) au acționat permanent pentru deszăpezire și împrăștiere de material antiderapant.

Sursa: Ziarul de Roman

Factură de 4000 de lei pentru ancheta unei morți

O femeie care a reclamat moartea tatălui său la Colegiul Medicilor Neamț (CMN) s-a trezit că are o mică avere de plătit pentru expertiza efectuată.

Sursa: Ziarul de Roman

Satele din zona Romanului, paralizate de viscol

Autoritățile locale acționează de sâmbătă noapte pentru a reda circulației drumurile comunale și județene. Gravidele și cei care nu pot trăi fără dializă au învins în lupta cu nămeții.

Sursa: Ziarul de Roman

Străzile Romanului, curățate de zăpadă

Pe toate străzile din municipiu, circulația se desfășoară în condiții normale de iarnă, după ce mai multe utilaje de deszăpezire au acționat pe arterele rutiere din oraș, de două ori, pentru înlăturarea zăpezii și prevenirea apariției poleiului.

Sursa: Ziarul de Roman

Reduceri de impozite pentru romașcanii săraci

Miercuri, consilierii locali vor supune aprobării un proiect de hotărâre privind reducerea cu 50% de la plata impozitului aferent anului 2013 pentru locuința de domiciliu și terenul aferent acesteia, în cazul persoanelor fizice care îndeplinesc, cumulativ, mai multe condiții. Aceștia trebuie să fie beneficiari de ajutor de șomaj sau pensionari, să înregistreze un venit lunar pe familie mai mic sau egal cu salarul minim pe economie stabilit pentru anul 2013, să aibă o singură locuință proprietate personală, să nu dețină mijloace de transport și nici AF-uri, PF-uri sau societăți comerciale.

Sursa: Ziarul de Roman

Transportul în comun se scumpește

Începând cu data de 1 ianuarie 2013, prețul unui bilet de transport în comun ar urma să fie de 2 lei/călătorie, dacă o hotărâre pe această temă va fi aprobată de consilierii locali din Roman. Transportatorii au solicitat, inițial, majorarea prețului biletului de la 1,5 lei la 3 lei/călătorie. Solicitarea a fost transmisă administrației locale în luna noiembrie, transportatorii susținând că nu se mai pot încadra în costuri din cauza creșterii prețului combustibilului.

Sursa: Ziarul de Roman

Dializații și gravidele, prioritate pentru ambulanță

În perioadele cu temperaturi extreme și căderi masive de zăpadă, gravidele și persoanele dependente de dializă vor avea prioritate la transportul în oraș. Măsura a fost luată pentru ca, în cazul în care drumurile de acces spre domiciliul acestor pacienți devin impracticabile, ei să poată fi aduși în siguranță la spital.

Sursa: Ziarul de Roman

Spitalul este pregătit să înfrunte iarna

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a dat asigurări că iarna nu va lua pe nepregătite instituția sanitară. Potrivit medicului Mircea Coadă, managerul spitalului, ninsorile abundente din ultima perioadă nu au creat probleme deosebite nici în aprovizionare și nici pentru pacienții internați.

Sursa: Ziarul de Roman

Campania de vaccinare anti-HPV, un eșec total

Campania de vaccinare împotriva virusului HPV, responsabil de apariția cancerului de col uterin, s-a dovedit un eșec. De la începutul anului și până acum, doar 47 de femei din județ au început vaccinarea anti HPV, din care trei din zona Romanului. Vaccinarea elevelor, care presupune administrarea a trei doze de vaccin la anumite intervale de timp, a fost întâmpinată cu reticență de către părinți, care au refuzat în masă această campanie.

Sursa: Ziarul de Roman

Primarul Ion Rotaru, dat în judecată pentru ”secretomanie”

Un proces inedit este înregistrat pe rolul Tribunalului Neamţ. Un litigiu pe legea accesului la informaţiile de interes public nu poate fi trecut cu vederea în condiţiile în care o asemenea speţă se întâlneşte destul de rar în peisajul liniştit al relaţiei cetăţean – autorităţi din ultimii ani. Reclamantul este o organizaţie non-profit din judeţul Dâmboviţa, înfiinţată recent şi care se intitulează AntiMioritica dar care, contrar titulaturii, se declară a milita doar împotriva mentalităţii româneşti gen “las’ că merge şi-aşa”. Margareta Georgeta Vadan s-a lovit de multe ori de atitudinea unor funcţionari publici şi a decis să înfiinţeze asociaţia pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în situaţii similare.

Sursa: Ceahlăul

A venit iarna, s-au închis 8 şcoli

Drumurile înfundate de ninsoarea abundentă din ultimele două zile au făcut imposibilă deplasarea unora dintre profesorii navetişti către şcolile din zona Valea Ursului, Văleni, Oniceni, Mărgineni, Băluşeşti, Poiana Teiului şi Farcaşa. Directorii şcolilor au fost forţaţi de împrejurări să ia decizia cea mai bună şi să închidă anumite unităţi de învăţământ. O excepţie o constituie Şcoala cu clasele I-VIII Poiana Teiului unde motivul închiderii a fost pana de curent generată tot de căderile masive de zăpadă. Centrala termică n-a funcţionat şi nu s-au putut ţine, ieri, cursurile. Drumul către Şcoala I-IV Frumosu a devenit impracticabil motiv pentru care nici acolo nu s-au ţinut cursuri.

Sursa: Ceahlăul

O nouă şansă pentru fermieri – redistribuirea fondurilor

O veste îmbucurătoare pentru fermierii nemţeni, din sectorul vegetal şi zootehnic, dar şi pentru unităţile de procesare a produselor agricole şi silvice: se primesc proiecte pentru accesarea de noi finanţări europene alocate pentru aceste sectoare de activitate.

Sursa: Ceahlăul

  • Social

Concert de pian la Liceul de Artă „Victor Brauner”

Cei mai talentați elevi ai catedrei de pian au pregătit o surpriză muzicală profesorilor, părinților și tuturor celor care îndrăgesc muzica clasică. Tinerii muzicieni se vor întâlni astăzi, la ora 17, în sala de concerte Theodor Macarie a Liceului pentru a oferi publicului un recital de excepție.

Sursa: Realitatea

Morții nimănui

Tot mai multe persoane decedate care ajung la morga Spitalului Municipal de Urgență Roman nu sunt revendicate de nimeni. Anul acesta, zece persoane decedate de la morga spitalului au fost înhumate pe cheltuiala primăriilor.

Sursa: Ziarul de Roman

Sărăcia face tot mai multe victime printre copii

În primele șase luni ale acestui an, în evidențele medicilor se aflau 287 de copii cu vârste de până la trei ani cu malnutriție proteino-calorică și 64 de copii cu vârste de până la doi ani cu rahitism evolutiv. Ultimul triaj epidemiologic a relevat o creștere a numărului de copii cu păduchi și râie, față de anii trecuți. Astfel, în urma controlului epidemiologic au fost depistate 349 de cazuri de pediculoză, din care 254 în mediul rural, și 27 de cazuri de scabie, din care 20 în mediul rural. Medicii au în evidențe 1.769 de anemii, iar în primele nouă luni ale acestui an s-au înregistrat, în tot județul, 12 cazuri noi de TBC la copii cu vârste de până la 14 ani.

Sursa: Ziarul de Roman

Evreii sărbătoresc Hanuka

Timp de opt zile, începând din 9 decembrie, evreii sărbătoresc Hanuka sau sărbătoarea luminilor, a înnoirii și a permanenței. Se evocă o pagină din trecutul glorios al poporului evreu, apărător al religiei sale. La Sinagoga Leipziger din Roman se ține slujba tradițională de Hanuka, iar acasă, în fiecare seară, la fereastră, se aprinde o lumânărică.

Sursa: Ziarul de Roman

Troleibuzele n-au circulat o oră

Pâlcuri de navetişti au zgribulit, ieri dimineaţă, preţ de o oră, până când şi-a făcut apariţia primul troleibuz dinspre Săvineşti. “Între orele 8.10- 9.10 nu a putut circula nici un troleibuz dinspre Azochim spre Piatra-Neamţ pentru că pasarela de la Săvineşti nu a fost deszăpezită”, se justifică Ţura Gheorghe, şeful serviciului Exploatare de la societatea Troleibuzul.

Sursa: Ceahlăul

Cu faţa la copii

Neamţul a punctat sportiv şi în 2012 din munca şi rezultatele juniorilor. Toate performanţele premiate la Gala Sportului nemţean, vineri, aparţin acestei categorii, cu excepţia sporturilor pe echipe şi a neolimpicelor, unde se mai „strecoară” câţiva seniori. Din viitor vine şi cel mai bun sportiv, canotoarea Dorina Otea, pe care Federaţia română de specialitate o şi transferase la Steaua. A fost o încurcătură, dar nu este exclus ca tânăra sportivă să ajungă în curând la un club mare din capitală. Judeţul nostru este mai mult un producător decât un consumator de valori, dar riscă să piardă teren şi la nivelul sportului juvenil. Toţi oamenii care lucrează la acest nivel atrag atenţia asupra subţierii bazei de selecţie, care trebuie combătută prin măsuri urgente.

Sursa: Ceahlăul

Cod galben: ninsori abundente şi viscol

Ninge necontenit, iar meteorologii ne avertizează că până mâine, la amiază, vom avea parte de zăpadă şi viscol. Drumarii sunt, deja, în alertă, şi acţionează constant, pe toate arterele judeţului, cu cele 18 utilaje din dotarea Drupo Neamţ. “Circulaţia se desfăşoară pe toate sectoarele în condiţii de iarnă, carosabilul fiind acoperit cu un strat de zăpadă tratată şi frământată de până la 3 centimetri. Prin comune, zăpada pune serioase probleme pentru că majoritatea primăriilor au în dotare câte un singur utilaj de deszăpezire, care efectiv nu mai face faţă.

Sursa: Ceahlăul

Pictorii pietreni şi oraşul în care trăiesc

Artiştii plastici care trăiesc la Piatra Neamţ sunt, majoritatea, născuţi pe alte plaiuri româneşti. Au ajuns în municipul de sub Cozla prin repartiţie guvernamentală – în calitate de tineri absolvenţi – sau prin natura serviciului. Deşi mai poartă nostalgia locului lor natal, pictorii care locuiesc în Piatra Neamţ s-au îndrăgostit de acest municipiu, probabil şi de oamenii lui, astfel că nu ar da Piatra Neamţ pe nici unul alt oraş din ţară, nici măcar pe Capitală. La întrebarea noastră: „Aţi da Piatra pe Bucureşti?”, răspunsul a fost, în unanimitate: nu.

Sursa: Ceahlăul

Înşelat pentru o subvenţie de 2600 de euro

Unicul nemţean care a avut proasta inspiraţie să falsifice un document care i-a permis să încaseze nişte bani europeni pentru o cultură de grâu a fost trimis recent în judecată. Romaşcanul Bogdan Gheorghiu a fost denunţat de beneficiarul de drept al subvenţiei, numai că acesta s-a trezit pe din afara problemei. Procurorii l-au anchetat şi l-au trimis în judecată pe Bogdan Gheorghiu, zilele acestea urmând să aibă loc primul termen în proces.

Sursa: Ceahlăul

Știri tv

  • Politic

Elena Udrea – deputat de Neamț

„Aici în inima Moldovei va fi un bastion împotriva USL-izării României”, a declarat Elena Udrea, la aflarea rezultatelor alegerilor parlamentare de duminică. Fostul ministru al dezvoltării regionale și turismului a câștigat mandatul de deputat în colegiul 4 al județului Neamț, cu votul a 12.000 de alegători. Elena Udrea merge în Parlamentul României, de această dată în calitate de deputat de Neamț din partea Alianței România Dreaptă. La aflarea rezultatelor aceasta a mulțumit întregii echipe, alegătorilor din municipiul Roman și comuna Ion Creangă și primarilor Laurențiu Leoreanu și Gheorghe Ștefan, care au susținut-o în această campanie electorală.

Sursa: 1 TV

  • Administrativ

Iarna în județ

Iarna a început în forță în Neamț și în toată țara. Chiar daca a nins abundent începând de sâmbătă seara, în Neamț nu au fost drumuri naționale sau județene blocate. Cei de la drumuri naționale au acționat în cursul zilei de luni cu 16 utilaje şi 16 lucrători pe 8 drumuri naţionale. și cei de la drumuri județene s-au aflat în trafic cu 21 utilaje şi 36 lucrători pe 41 drumuri judeţene. Condițiile meteo au determinat și apariția fenomenului de zăpor pe râul Bistrița. În amonte de lacul de acumulare de la Izvorul Muntelui fenomenul se manifestă pe o lumgime totală de peste 5 km. Pe tronsoanele din comunele Borca și Poiana Teiului există aglomerări de ghețuri cu grosime de până la 70 cm.

Sursa: 1 TV

Un nou sezon la patinoar

Patinoarul artificial din Ştrandul Tineretului din Piatra-Neamţ s-a deschis sâmbătă pentru toţi iubitorii acestui sport. Noul sezon de distracţie pe gheaţă a început cu oferte promoţionale pentru toate categoriile de clienţi. În această iarnă cei care vin la patinoar cu familia vor beneficia de preţuri speciale, iar elevii claselor 1-8 care vor veni să facă orele de sport în aer liber alături de profesori vor avea gratuitate pe patinoar. Programul de funcţionare a patinoarului va fi de luni până duminică în intervalul orar 10.00-22.00.

Sursa: 1 TV

Misiuni îngreunate de zăpadă

Cu toate că în județul Neamț nu au fost drumuri blocate din cauza zăpezii, ninsoarea căzută din abundență a îngreunat misiunea ambulanțelor și a echipajelor Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență. Șoselele pline de zăpadă au dus la creșterea timpului de intervenție a salvatorilor, fără a pune însă în pericol viața celor care au cerut ajutor. Utilajele de deszăpezire au acționat pentru a face cale liberă echipajelor de intervenție ale Ambulanței și ISU. Astfel acestea au putut ajunge la toate solicitările venite din județ. Prima ninsoare din această iarnă le-a dat bătăi de cap și conducătorilor auto. Din cauza vitezei neadaptate la carosabilul alunecos 8 autoturisme au fost implicate în evenimente rutiere ușoare.

Sursa: 1 TV

Bloguri Și Alte Publicații

Școli închise în Neamț din cauza zăpezii

Opt școli din mediul rural au fost închise astăzi. Motivul a fost ninsoarea care, în zona Romanului și chiar a întregului județ, nu s-a oprit de sâmbătă noapte. Cei mai mulți profesori și elevi nu au ajuns la unitățile de învățământ, iar drumul spre Școala generală din Farcașa este blocat în totalitate. Aproape o mie de elevi nemțeni au fost afectați de vremea de afară. Cele mai multe probleme s-au înregistrat în Oniceni, Ion Creangă, Valea Ursului, Văleni, Bălușești, Mărgineni, Poiana Teiului și Farcașa.

Sursa: News Roman

Brătescu a bătut-o pe Udrea, dar Udrea merge în Parlament

Aproape tot ce era de numărat s-a numărat. Cel puțin în Colegiul 4 Camera Deputaților Roman-Ion Creangă lucrurile sunt clare: Liviu Brătescu are 46,15%, în timp ce Elena Udrea a obținut un procent de 42,46% (o diferență de o mie de voturi și vreo 300). Niciunul nu a obținut, așa cum cere legea, peste 50%+1 din voturi, însă Elena Udrea are șanse în a ajunge deputat prin preluarea voturilor colegilor săi din Neamț de la ARD. Pe Colegiul 2 Senat, Ioan Chelaru a obținut cel de-al treilea mandat. Celelalte șapte mandate de deputat merg către USL, ARD salvând “onoarea” alianței.

Sursa: News Roman

Consilierii locali, convocați în ultima ședință ordinară

Miercuri, 12 decembrie, de la ore 12.00, consilierii locali romașcani sunt convocați la ultima ședință ordinară a Consiliului Local din acest an. Ședința, deși în fiecare an este una festivă și are loc în alte locații, va avea loc de data aceasta tot la Primăria Roman. Pe ordinea de zi sunt șapte proiecte de hotărâre, cele mai importante privesc scutirea de impozite pentru romașcanii cu venituri reduse, scumpirea biletelor de maxi-taxi în Roman la 2 lei sau amenajarea unui nou cimitir, pe strada Cocorului.

Sursa: News Roman

Senatorul Ioan Chelaru, la al treilea mandat: Este o victorie peste așteptările noastre!

Avocatul Ioan Chelaru, vicepreședinte al USL, a obținut cel de-al treilea mandat de senator. Candidat pe Colegiul 2 Senat, ce a cuprins și municipiul Roman, Ioan Chelaru a strâns cele mai multe voturi vreodată la alegerile parlamentare din județul Neamț. Acesta spune ca votul primit este o onoare, dar atrage după sine și responsabilități.

Sursa: News Roman

Serafim Lungu s-a stins din viață

Serafim Lungu s-a stins din viață luni seară, la ora 17. Fost director al fabricii Volvatir, acolo unde lucrau 5000 de oameni, fost primar al orașului Tg. Neamț, timp de 10 ani, singurul consilier local independent în mandatul 2008-2012, Cetățean de Onoare al orașului Tg. Neamț, Serafim Lungu a fost cea mai longevivă persoană publică.

Sursa: Gura Tîrgului

USL câștigă aproape tot la Neamț

Ionel Arsene este noul deputat al Colegiului 7, cu peste 60%. Rezultatele exacte, pe fiecare secție de votare, vi le vom prezenta după numărătoarea tuturor voturilor. ARD a reușit să câștige doar un loc de parlamentar, Elena Udrea. Toate celelalte 7 colegii au fost câștigate de USL, cu peste 50%+1 din voturi. La Senat au câștigat Chelaru, Nazare și Bumbu, toți de la USL.

Sursa: Gura Tîrgului

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *