Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 19 decembrie 2018
  • :
  • :

Publiserv și primii pași către normalitate

În sfârșit am fost invitați la o conferință de presă la Publiserv, societatea primăriei de unde mulți băieți deștepți s-au adăpat de-a lungul timpului. Conferința de presă, cu tot cu comunicatul emis de ei, le puteți vedea aici (clic).

În spatele conferinței de presă am văzut o conducere a Publiserv care, spre deosebire de mulți alții, și-a pregătit întâlnirea cu jurnaliștii, acesta fiind primul semn de respect față de cei care plătesc taxe și impozite în acest oraș. Am mai văzut doi oameni, un director și un membru AGA, care credeau că le va fi simplu să ofere răspunsuri frumoase despre o societate de unde s-a furat în draci dar care au realizat imediat că lucrurile sunt mult prea încâlcite și evidente ca să fie și comestibile și au abordat o atitudine transparentă.

Cert este că s-a văzut voință de comunicare și de schimbare, lucru absent până acum la Publiserv. Dacă se va reuși sau nu schimbarea, asta rămâne de văzut deoarece suntem sceptici și considerăm că încă nu s-a născut  politicianul nemțean care să rupă pisica în ceea ce înseamnă cheltuirea inutilă a banului public. Interesele sunt atât de multe încât, dacă faci parte dintr-o structură de partid, interdependența dintre politic și economic te va bloca în timp.

Drumul pe care a luat-o Publiservul este totuși unul bun. Dacă se va reuși blocarea măcar a zece la sută din banii care se sifonau prin această firmă tot este o mare realizare.

Succes noii conduceri. Din câte îl cunoaștem noi pe noul manager, Valentin Ciobanu, cu siguranță vrea să facă treabă. Deocamdată, noi am întors clepsidra să vedem cât vor rezista fără să se lase încălecați de multele interese care dictează în acest oraș. Mulți, când ajung pe funcții de conducere în firme sau instituții publice, cred că pot face lucruri bune și frumoase dar în fiecare zi cineva le mai leagă câte o greutate de un picior și în scurt timp ajung să nu se mai poată mișca oricâtă bunăvoință ar avea.

Iosub Robert
2 comentarii la “Publiserv și primii pași către normalitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *