Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 25 aprilie 2019
 • :
 • :

Protest spontan la Spitalul din Piatra-Neamț. Cine negociaza cu oamenii? Doamne ferește…

La spital a ieșit un protest spontan serios, nu ca dățile trecute cu 10 oameni. Acum sunt peste 100 și foarte vocali. Motivul protestului este desigur bumerangul de imagine făcut de PSD prin care s-au creat așteptări salariale mari pentru cei din sănătate care se văd acum în fața realității. De fapt guvernanții au explicat clar și era clar pentru toată lumea care are 3 neuroni că e vorba de o creștere în timp și de inerentele probleme de implementare cu foarte multe vicii ascunse.

Nu ne grăbim să luam apărarea personalului din sănătate care a tot beneficiat de creșteri salariale și de îmbunătățirea condițiilor de muncă. Noi, populația, nu prea am beneficiat de nicio îmbunătățire vizibilă a modului în care se comportă cu pacienții sau de atenția pe care ne-o acordă. Poate când vor deveni și ei mai conștienți că sunt plătiți din banii celor cu care de multe ori se comporta urât vor avea mai mult suport din partea oamenilor plătitori de taxe și impozite. Până atunci le recomandăm să se întoarcă înapoi la muncă pentru că dacă ar face o grevă și nemțenii nemulțumiți de comportamentul acestor salariați din sănătate s-ar bloca tot județul.

Culmea protestului este negociatorul. La fața locului se afla Octavian Bărbuleț, cunoscut organizator de spectacole și mai puțin cunoscut cu atribuțiile sale din CA-ul de la spital. Un băiat care poate e bine intenționat, dar nu are absolut nicio abilitate în a rezolva situații de criză sau conflict, mai ales cu o astfel de breaslă care este saturată de persoane cu un nivel de tupeu și aroganță ce depășesc limitele bunului simț. Mai bine nu se ducea nimeni să vorbească cu oamenii decât să se ducă Bărbuleț. Cum să te duci tu să negociezi cu greviștii cu care nu ai stat de vorbă vreodată de când ești în CA la spital să-i întrebi ce probleme au și ai pretenția să te ia în serios când apari în fața lor în blugi, tricou, vestuță și cu brățărele la mânuțe? Doamne fereste…

Iosub Robert
11 comentarii la “Protest spontan la Spitalul din Piatra-Neamț. Cine negociaza cu oamenii? Doamne ferește…

 1. Lali

  După ce ca nu se uita la tine dacă nu le dai ,,atentie’’ ies in strada …oameni mici nu au mama nu au tata pentru bani…. fac încă un salariu bun pe luna de pe Jupuitu bolnavilor RUȘINE RUȘINE sa stea in banca lor hotii și hoatele

  Raspunde
 2. Varga Szandor Andras

  Intrebati pe oricine ajunge acolo daca considera cineva ca merita macar salariile actuale .
  Nici jumatate nu merita, iar daca am fi intr-o tara normala ar fi multi arestati pentru spaga ordinara impusa bolnavilor .
  Absolut toti . Stiu sa sara in sus doar pentru bani, ce ati uitat domnule redactor sef cazul cu batranul pe care l-ati intalnit chiar dvs pe alee si pe care il externau ca „n-au paturi” ?
  Asa tin minte parca, ati facut reportaj mai de mult .Spagari, corupti, ciubucari .
  Nici nu se uit la tine cand le calci pragul si iti vorbesc ca la ultimul om pana nu te simti !

  Raspunde
 3. mickey999

  Ooooo, ia te uita ….ce „face” fetele?

  Fetele „face” oleaca de protest ?

  Bun, bun…mai cu spor , mai cu spor….

  Oh! Ia te uita! Este aer conditionat la spital.
  Pai …asa sa te tot internezi!

  🙂 🙂

  Raspunde
  1. catalin

   Pai sa-ti dea Dumnezeu chiar de maine sa te internezi , si sa stai acolo internat vreo 40 de zile… ca sa si simti conditiile de spital , cu aer conditionat ..apoi sa parasesti spitalul , stii tu , mai rau decat ai venit … daca tot esti invidios pe conditiile de acolo …

   Raspunde
 4. FLORIN

  Niciodată nu am văzut personal bugetar, fie că vorbim de sănătate, fie că vorbim de educație, să protesteze pentru că nu pot oferi servicii de calitate clienților, chiar dacă termenul ”clienți” nu e cel mai potrivit. Întotdeauna oamenii s-au revoltat când a fost vorba de salarii. Protestele au vizat numai și numai obținerea de beneficii proprii.

  N-am văzut niciodată personal revoltat că n-are condiții de muncă civilizate sau că n-are medicamente pentru pacienți.
  N-a ridicat nimeni glasul să spună că e imoral, ilegal și inuman ce li se întâmplă celor care sunt ”obiectul muncii” pentru personalul din sănătate. Nimeni! Dacă ar fi fost așa, cu siguranță, pacienții le-ar fi fost acum alături.
  Nimeni nu se revoltă pentru că SJN e o cloacă (cu mici excepții, pe unde s-a mai renovat câte ceva datorită oamenilor care sfințesc locul).
  Nimeni nuse revoltă pentru că SJN e depășit și că nu corespunde nici 20% normelor europene de secol XXI.
  Toate sunt în limitele normalitații pentru angajații din sistem, atâta timp cât nu li se umblă la portofel.
  Mai nou, aflăm că la spitalul județean mâncarea caldă va fi servită doar o dată pe zi. Niciun protest, nimic. Pacienții vor mânca același pachețel adus de-acasă, aceeași supică adusă cu borcanul de către aparținător.

  Iertați-mă, stimați protestatari, dar nu pot fi alături de dumneavoastră, deși mi-aș fi dorit s-o fac, măcar pentru o parte dintre cei care slujesc acest domeniu. Știți de ce? Pentru că atunci când v-am fost pacient, m-ați tratat precum o marfă. O marfă second-hand.
  Dacă nu sunteți mulțumiți, puteți alege!
  Așa cum și noi, pacienții, alegem să mergem pe banii noștri, la clinici private, deși plătim asigurări.

  Raspunde
  1. Pavel

   dar dvs domnule Florin unde ati protestat pentru aceste lipsuri? cand ati iesit in strada pentru a imbunatati serviciile sistemului medical? imi asum ce spun, dvs. ca majoritatea sunteti indobitociti pana peste masura pentru afirmatiile pe care le faceti apropo de salarii. eu, ca medic, vad in aceasta marire de salariu doar un motiv pentru a nu pleca si a abandona imposibilul ci a mai trage la căruță. Fara oameni si fara toate cele necesare, nu ai cum sa oferi servicii mai decalitate. nu poti sa tratezi altfel pacientul, dupa cum iti doresti dumitale dupa 36 de ore de munca continua. aici e buba pe care dumneata ca multi altii nu o vad. Asta intr-un sistem care oricum functioneaza incredibil avand in vedere neajunsurile comparativ cu alte tati: italia, Anglia de unde am cazuri concrete de pacienti straini (atentie) care asteapta x luni pt o investigatie banala fara a se plange si au preferat sa fie tratati (chirurgical)aici avand in vedere dubla cetatenie, in detrimentul rezervelor/ saloanelor de acolo cu 2 paturi plasma si numai zambete. Nu mai fiti atat de creduli si naivi.

   Raspunde
 5. un cetatean

  Salarizarea unitara a fost cea mai buna decizie care putea fi luata; existau discrepante uriase pe aceeasi functie si nu numai. Exemplu concret: asistenta 4000 ron VENIT, alta asistenta cu aceeasi experienta 1500 ron VENIT. Medic rezident 2100-2200 ron VENIT. Privilegiatii trecutului pot urla cat vor. De cati bani… atata peste.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *