Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 21 iunie 2018
 • :
 • :

Propuneri de amendamente la Proiectul de Buget al Municipiului Piatra-Neamț pe anul 2017

buget

La propunerea consilierului local Marius Ghineț, luni la ora 12.00, în sala de ședințe a Consiliului Local va avea loc o ședință informală pe tema proiectului de buget pe 2017. La această ședință vor participa toți aleșii locali pentru care contează părerea tuturor atunci când se iau decizii de cheltuire a banului public și alte persoane pentru care contează execuția bugetară, aparatul de specialitate al primăriei, directori ai firmelor primăriei etc.

Analizând cu atenție Proiectul de Buget al Municipiului Piatra-Neamț pe anul 2017 sugerăm consilierilor locali pietreni următoarele amendamente ce vizează doar propuneri de excludere a unor cheltuieli bugetare și motivarea acestor exluderi urmând ca banii rezultați să fie redirecționați unde consideră aleșii locali că e nevoie de mai mulți bani, recomandarea noastră fiind în zona de educație.

În primul rând la acest buget ar trebui să nu se mai facă aceleași greșeli ca în anii precedenți în sensul în care să se aloce bani pentru asfaltat străzi care nu au canalizare și apă curentă trase, deoarece inevitabil asfaltul va trebui spart pentru a se monta utilitățile. Poate nu ar fi rău ca acestă regulă să fie consemnată într-o hotărâre separată de Consiliu Local prin care să se interzică asfaltarea înainte de montarea utilităților.

Sume alocate pentru zona muntelui Cozla

 1. Amenajare punct prim ajutor pârtie Cozla 53.000
 2. Refacere terasament zonă adiacentă pârtie schi începători 57.000
 3. Amenajare infratructură turistică Cozla 100.000
 4. Amenajare platou turistic de pe muntele Cozla  110.000

Propunem ca aceste sume să nu se mai aloce din bugetul local. Este evident faptul că municipalitatea nu a reușit să eficientizeze turismul în zona muntelui Cozla nici după ce a investit milioane de euro. Orice leu băgat în plus de municipalitate în această zonă nu este decât un leu cheltuit ineficient.

Administrarea zonei Cozla cu tot cu infrastructură și telegondolă ar trebui scoasă la licitație ca un pachet complet sau pe componente și cei care le vor administra să facă investițiile, iar redevența pe care o vor plăti municipalității să fie cel puțin egală cu ratele pe care le are de plătit municipalitatea pentru datoriile făcute în urma investițiilor în punerea în valoare a muntelui Cozla.

Modernizare punct Belvedere 100.000 

Propunerea de alocare bugetară pentru reamenajarea punctului Belvedere este una foarte bună și credem că ar fi nevoie de o sumă dublă, numai că banii nu trebuie alocați de la buget, adică din buzunarele pietrenilor, ci trebuie luați de la cei care au proiectat, aprobat și recepționat actuala amenajare total ineficientă de la punctul Belvedere. Nu e corect ca din nou pietrenii să plătească pentru greșelile unor funcționari sau oameni politici.

Reabilitare Cămin Colegiul de Transporturi Piatra-Neamț 500.000

O altă propunere foarte bună, deoarece acea clădire se degradează pe zi ce trece, numai că la fel ca și la alocarea bugetară anterioară cei care au permis și contribuit prin decizii la distrugerea clădirii trebuie trași la răspundere și să plătească din buzunarele proprii. Nu este permis ca niște funcționari să dispună după bunul plac de un imobil încălcând clar legea și apoi pietrenii să plătească pentru reabilitarea lui.

Modernizare str. Humăriei 357.000

Din nou o investiție necesară, dar nu din banii pietrenilor. Am văzut cu toții cum a fost asfaltată această stradă, s-a pus limită de tonaj de 3 tone și s-a distrus în câteva săptămâni pentru că pe aici circulau mașinile cu masă de peste 30 de tone care aduceau lemn din pădure. Să plătească cine a aprobat exploatarea forestieră cu acces din această stradă. Să platească cei care au exploatat și transportat lemnul. Să plătească cei care au în administrare drumul și nu au pus bariere, piloni sau alte metode de restricționare a transportului greu pe acest sector de drum. Nu e corect să plătească pietrenii pentru băieții deștepți care fac averi din tăiatul pădurilor.

Propunerile de realocare bugetară făcute de noi nu au neapărat un caracter obiectiv, dar nici unul subiectiv, ci doar unul de bun simț față de modul în care se cheltuiesc banii munciți de pietreni.
Un comentariu la “Propuneri de amendamente la Proiectul de Buget al Municipiului Piatra-Neamț pe anul 2017

 1. Leo Taxil

  Aș vrea să văd și reacția onorabililor consilieri la aceste propuneri (care, de altfel, ar fi trebuit să provină chiar de la ei, deoarece pentru asta iau salariu de consilier).

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *