Proiect Comenius desfăşurat în Anglia în perioada 7-13 iulie 2013

0

În perioada 7-13 iulie 2013, s-a desfăşurat în oraşul Cheltenham din Anglia, programul de formare “ONE WEEK COURSE FOR EUROPEAN TEACHERS OF MUSIC” organizat de International Study Programmes.
Cursul a fost complex, bine structurat şi a cuprins următoarele activităţi:
-Prelegeri şi discuţii despre predarea muzicii în Marea Britanie – formator prof. Malcolm Pollock;
-Workshop cu tema “Idei despre predarea muzicii în viziunea compozitorilor britanici” – formator prof. Malcolm Pollock;
-Vizită la Şcoala gimnazială Wyedean din Chepstow şi la Şcoala Severn Vale din Ţara Galilor;
-Workshop C.L.I.L.- formator prof. Manny Vasquez;
-Workshop Jampods – formator Omar Khohker, profesor de muzică la Şcoala Severn Vale;
-Workshop Taiko Drumming – formator Peter Hewitt, instructor la Centrul de Artă Colwell;
-Participare la Festivalul de Muzică Clasică organizat în Cheltenham;
-Vizită la Casa Memorială a compozitorului britanic Gustav Holst;
-Vizită la Catedrala din Gloucester, unde au fost filmate unele secvenţe din filmul “Harry Potter”;
Turul oraşelor Cheltenham şi Bath.
Cursul s-a încheiat cu prezentarea fiecărui participant a ţării de origine, a curriculum-ului naţional, a activităţilor extra-curriculare, a metodelor didactice utilizate în sistemul de învăţământ. Au avut, astfel, oportunitatea prezentării şi promovării ţării.


La acest program de formare au participat 16 profesori de muzică din 8 ţări ale Europei: România (1 participant), Cipru (1 participant), Grecia (2 participanţi), Ungaria
(1 participant), Italia (1 participant), Spania (8 participanţi), Polonia (1 participant), Letonia (1 participant). România a fost reprezentată de Carmen Elena Blaga, inspector şcolar de specialitate Arte la Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ.
“ONE WEEK COURSE FOR EUROPEAN TEACHERS OF MUSIC” a constituit o oportunitate de a descoperi alte culturi, de a împărtăşi experienţe profesionale, de a interacţiona cu profesorii de muzică din alte ţări. S-a schiţat deja un parteneriat între Liceul de Arte “Victor Brauner”, din Piatra Neamţ şi Şcoala de Muzică Erno Fodor, din Budapesta, Ungaria.
În viitorul apropiat activitatea de formare va avea impact şi asupra elevilor deoarece aceştia vor beneficia de o nouă viziune asupra predării muzicii, o viziune adaptată realităţii muzicale în care trăim. Tehnologia modernă trebuie să sprijine procesul de învăţare şi să-l facă mai eficient.
Activitatea de formare s-a realizat cu sprijinul financiar primit în cadrul unei mobilităţi individuale de formare continuă Comenius – Programul de Învăţare pe Parcursul Întregii Vieţi (Lifelong Learning). Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului. ANPCDEFP şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conţinutul informaţiei va fi folosit.

INSPECTOR ŞCOLAR DE SPECIALITATE,
prof. Carmen-Elena Blaga

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate