Prefectura Neamț este de acord cu interzicerea filmării unor ședințe de C.L.

Am primit un răspuns de la Prefectura Neamț legat de articolul La Bârgăuani legile statului român au devenit facultative. În baza acestui răspuns am cerut lămuriri la alte autorități superioare prefecturii dar din păcate nimeni nu a răspuns drept pentru care publicăm doar punctul nostru de vedere și desigur pe cel al Prefecturii Neamț.
Răspunsul primit este halucinant. Prefectura ne spune că este în regulă și legal ca orice Consiliu Local să interzică filmarea ședințelor. Nici nu vreau să mă gândesc dacă se supără într-o zi un lider care deține controlul majorității în Consiliul Județean sau în Consiliul Local și hotărăște, pe baza acestei opinii a Prefecturii, ca ședințele să nu mai fie filmate.
Într-un mod șocant pentru o instituție de acest nivel, Prefectura nu își argumentează poziția pe legile pe care funcționează administrația publică locală și unde se spune clar că ȘEDINȚELE DE CONSILIU LOCAL SUNT PUBLICE, ci pe niște hotărâri ale unor instanțe de judecată în care se dă câștig de cauză în unele spețe care nu au nimic în comun cu ce s-a întâmplat la Bârgăuani. Una dintre spețe o cunoaștem cu toții și nu are absolut nicio legătură cu filmatul unei ședințe de către un organ de presă, ci e vorba de consilierul local Cobzaru de la Săbăoani care în timpul ședințelor era și consilier și cameraman incomodând desfășurarea civilizată a ședințelor de consiliu.
Cu tot respectul pentru aparatul de specialitate al prefecturii, dar argumentația este de nivelul unui jurist amator. Oare ce ne facem dacă juriștii de la prefectură își vor argumenta opiniile în baza uneia dintre zecile sau sutele de decizii definitive și irevocabile care au fost demontate la CEDO și s-a dovedit că instanța a greșit? Oare juriștii de la prefectură nu au văzut niciodată decizii diferite în spețe asemănătoare?
Poate ar fi mai în regulă ca Prefectura să nu judece în funcție de ce au judecat alții în spețe total diferite de cea de față, unde interzicerea filmării a survenit absolut corect pentru că era vorba de activități care perturbau desfășurarea ședințelor, ci să pună pe primul loc litera legii și mai ales respectarea legii.
Rugăm respectuos Prefectura Neamț să se aplece mai cu atenție asupra acestui caz și să revizuiască opinia fundamentată pe altceva decât pe lege .
Legea 215 spune foarte clar ” Şedinţele consiliului local sunt publice.” ( PUNCT ) Și orice găselniță ar găsi juriștii de la prefectură și în orice partid ar fi primarul de la Bârgăuani, nimeni nu poate fi mai presus de lege.
Este regretabil că Instituția Prefectului, pentru care avem un respect deosebit, acceptă ca aparatul sau de specialitate să își argumenteze pozițiile pe altceva decât pe litera legii. Această hârtie emisă de Prefectură creează un precedent foarte periculos permițând ca din acest moment, în care noi o publicăm, orice consiliu local din Neamț să interzică filmarea de către presă a ședințelor care sunt publice.

raspuns-prefectura-sedinta

- Apreciază pagina -

2 Comentarii
  1. viorel spune

    si noul prefect,ced zice ?si ea da acelasi raspuns ?!

  2. MARCEL spune

    PANA la urma a ramas ca si pana ACUM ! ASA sa HOTARAT !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate