Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 25 aprilie 2019
  • :
  • :

Polițistul Ovidiu Busuioc, cetățean de onoare al orașului Târgu Neamț

Hotărâre excepțională au luat autoritățile locale din Târgu Neamț. Polițistul Ovidiu Busuioc devine cetățean de onoare al orașului!

Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Daniel Harpa a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali, întruniți în ședință de îndată joi, 9 august:

Se acordă titlul «Cetăţean de onoare al orașului Tîrgu Neamţ » Agentului șef de Poliție OVIDIU BUSUIOC pentru actele de curaj si devotament în slujba comunităţii ce au condus la preîntâmpinarea producerii de evenimente deosebit de grave în cadrul conflictului stradal din data de 5 iulie 2018.

După Joia Topoarelor, polițistul Busuioc a devenit cunoscut și apreciat de întreaga urbe de pe Valea Ozanei. De fapt, întreaga țară afla atunci cum agentul a intervenit de unul singur în răfuiala stradală a romilor, riscându-şi viața pentru a aplana conflictul.

Decizia oficialităților din Târgu Neamț vine oarecum în contrast cu un raport al Corpului de Control al MAI. Erou pentru locuitorii orașului, Ovidiu Busuioc ar putea fi sancționat disciplinar fiindcă nu ar fi acționat în conformitate cu procedurile interne (detalii aici- CLICK). Cu atât mai mult, este de apreciat faptul că edilul Daniel Harpa (polițist la rândul său, înainte de a deveni primar) nu s-a dezis de Busuioc și a rezonat cu opiniile locuitorilor orașului.

Dincolo de protocoale, cert este că polițistul Busuioc merită numit erou.  Decernarea titlului de Cetăţean de onoare al orașului Tîrgu Neamţ se va face în septembrie a.c., când este sărbătorit hramul urbei de sub Cetate.

Lex et Honor! Câteva date despre Agentul Șef de Poliție OVIDIU BUSUIOC:

S-a născut la data de 09.10.1975 în municipiul Iaşi. Este căsătorit, are doi copii şi locuiește în oraşul Târgu Neamţ.

În anul 2000 a absolvit cursurile Şcolii de Agenţi de Poliţie “ Nicolae Golescu” din Slatina, jud. Olt, fiind imediat angajat ca agent la Serviciul de Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Iaşi. Este și absolvent al Facultăţii de Sport din cadrul UAIC Iaşi, promoţia 2008.

Din anul 2006 şi până în prezent, lucrează ca poliţist în cadrul Formaţiunii de Ordine Publică – Compartimentul de Siguranţă Publică şi Patrulare Poliţia Târgu Neamţ, jud. Neamţ. În toată această perioadă, a dat dovadă de colegialitate, respect şi sprijin faţă de colegii nou veniţi în colectiv.

Poliţistul se implică în pregătirea profesională şi realizarea indicatorilor de evaluare, fapt pentru care permanent a fost apreciat cu calificativul “foarte bun”. Pe timpul desfășurării întregii activități nu a avut nicio abatere și nu a încălcat prevederile legale.

Atunci când se impune acţionarea în situaţii de criză, Ovidiu Busuioc dă dovadă de stăpânire de sine şi are capacitatea de a lucra sub presiunea timpului şi găseşte imediat soluţii pentru rezolvarea situaţiilor neprevăzute.

În data de 05.07.2018 fiind de serviciu – schimbul II, a fost dirijat să intervină la un scandal în zona INTIM fără a se cunoaşte amploarea acestuia. La sosirea la faţa locului, agentul a constatat că între doua grupuri numeroase compuse din persoane de etnie rromă a izbucnit un conflict generalizat. Întrucât agentul de poliţie cunoştea insuficienţa forţelor din teren a intervenit prompt pentru a opri activitatea infracţională utilizând armamentul din dotare pentru somarea persoanelor implicate.

Prin atitudinea sa agentul a dat dovadă de curaj şi stâpânire de sine acţionând prompt pentru ca situaţia să nu degenereze pentru limitarea pagubelor produse şi reducerea de victime umane.

Prin motivația expusă, în semn de respect și apreciere pentru modul curajos de intervenţie al Agentului șef de poliție Ovidiu Busuioc care şi-a riscat viaţa în efortul de restabilire a ordinii publice, s-a propus și s-a aprobat să fie declarat ,,Cetăţean de onoare al oraşului Tîrgu Neamț”.

Andreea Trăsnea

 
Un comentariu la “Polițistul Ovidiu Busuioc, cetățean de onoare al orașului Târgu Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *