Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 19 decembrie 2018
  • :
  • :

PMP Neamț vrea alegerea (VICE)-primarilor din două tururi

PMP-iștii care lucrează pe bani publici s-au decis să monteze un cort în centrul orașului. Desigur că în ziua în care au făcut aceasta activitate și ulterior la strângerea de semnături, PMP-iștii ce lucrează pe bani publici și-au luat zile libere, nefiind pontați ca fiind la serviciu, dar asta este o altă problemă pe care o vom verifica separat.

Cortul montat este teoretic destinat strângerii de semnături pentru revenirea la alegerea primarilor din două tururi,  dar în realitate băieții strâng semnături pentru a putea negocia alegerea viceprimarilor.

Concret, la următoarele alegeri locale, șansele ca PMP să ajungă cu candidați într-un eventual tur doi sunt la fel de mari precum probabilitatea de a veni elvețienii să ceară azil politic în România. PMP-ul știe că este un partid praf din punct de vedere al intenției de vot și vrea să prindă măcar câte un post de viceprimar prin negociere politică în perioada electorală, mai precis între cele două tururi de alegeri pentru primar. Adică nu contează de ce va vota cineva cu ei, ei, ca și la alegerile precedente, vor să găsească metode să ”maximizeze voturile”, adică să facă înțelegeri cu PSD sau PNL sau cine are șanse să câștige.

În actualul cadru legislativ, care într-adevăr este incorect din punctul de vedere al reprezentativității viitorului primar, PMP nu ar mai obține aproape nimic decât dacă ar renunța din start la propriul candidat, ceea ce nu este dispus să facă.

Așadar, opinia noastră este că PMP-ul realizează că dacă rămâne un singur tur nu va mai putea ”vinde” aproape nimănui încrederea și voturile pe care le primește de la oameni și nici nu prea va mai putea negocia funcții nemeritate de viceprimar.

Dacă PMP-iștii ar crede cu adevărat în acest deziderat al reprezentativității aleșilor locali și nu ar urmări doar propriul interes și să prostească alegătorii, atunci ar trebui ca viceprimarul Bogdan Gavrilescu să își dea demisia, deoarece nu este reprezentativ pentru pietrenii care au acordat în jur de 5% PMP-ului. Corect, ca reprezentare la conducerea primăriei Piatra-Neamt, ar fi primarul ales uninominal, un vice de la PSD și unul de la PNL.

După cum se vede, PMP nu aplică reprezentativitatea în propria curte, dar strânge semnături să se aplice la alții. Ca să nu mai spunem că sunt absolut penibili, deoarece legea pe care vor să o schimbe este dată în 2011 de partidul lui Traian Băsescu, adică de șeful lor.

I.R.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *