Search
miercuri 23 mai 2018
  • :
  • :

Opt misiuni de stingere a incendiilor pentru pompierii nemțeni, perioada 17-19 martie

Neamt-incendiu

Vineri, 17.03.2017, la ora 14:28, Dispeceratul Integrat ISU- Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o centrală termică de la o locuinţă din satul Turtureşti, comuna Girov. Pentru localizarea și stingerea incendiului, la locul evenimentului, s-au deplasat nouă pompieri militari de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ și un voluntar din cadrul Campaniei de voluntariat “Salvator din pasiune” la ISU Neamț, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. La sosirea la locul intervenţiei, incendiul era stins. În urma evenimentului au ars componente ale centralei termice, instalaţia electrică, s-a deteriorat tencuiala, uşa metalică. Fiul proprietarului locuinţei, în vârstă de 18 ani, a suferit arsuri de gradul I la nivelul feţei şi arsuri de gradul II la nivelul membrelor superioare. Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost focul deschis în spaţii închise(pentru aprinderea focului la centrala termică a fost utilizat un recipient din PVC cu benzină).

Vineri, 17.03.2017, la ora 20:38, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un coş de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi la o locuinţă particulară în satul Săvineşti, comuna Săvineşti. Pentru localizarea și stingerea incendiului la locul evenimentului, s-au deplasat zece pompieri militari cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ. Datorită intervenției prompte a pompierilor militari de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ, a fost limitată propagarea flăcărilor la construcţie. În urma evenimentului a ars funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi. Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost necurăţarea de funingine a coşului de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi.

Sâmbătă, 18.03.2017, la ora 21:49, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un coş de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi la o locuinţă particulară în municipiul Roman. Pentru localizarea și stingerea incendiului, la locul evenimentului, s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospecială de capacitate medie, de la Detaşamentul de Pompieri Roman. În urma evenimentului a ars funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi. Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost necurăţarea de funingine coşului de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi.

Sâmbătă, 18.03.2017, la ora 23:00, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în satul Oglinzi, comuna Răucești. Pentru localizarea și stingerea incendiului, la locul evenimentului, s-au deplasat un ofiţer şi 21 subofiţeri cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, un autocamion de intervenție şi o autospecială Duster, de la Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ. Sosiţi la locul intervenţiei, pompierii militari salvatori au constat că incendiul se manifesta cu violenţă la anexe şi locuinţă, existând posibilitatea de propagare la locuințele învecinate. În urma evenimentului au ars anexele gospodăreşti în suprafaţă de cca. 250 mp, 10 mc lemne foc, 2 mc cherestea, 80 mp parchet, materiale de construcţii, un circular, un abric, 80 baloţi fân, bunuri de uz casnic, 300 mp din acoperișul locuinței, suma de 3000 lei, 3 biciclete și s-a degradat vopseaua de pe un autoturism parcat în curtea locuinţei. Pe timpul intervenţiei o persoană a suferit un atac de panică, aceasta fiind preluată de un echipaj SAJ şi transportată la CPU Târgu Neamţ. Incendiul a fost lichidat la ora 03:00. Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost jar(scântei) purtate de vânt.

Duminică, 19.03.2017, la ora 02:32, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un coş de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi la o locuinţă particulară în oraşul Târgu Neamţ. Pentru localizarea și stingerea incendiului, la locul evenimentului, s-au deplasat trei pompieri militari cu o autospecială de capacitate medie, de la Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ. În urma evenimentului a ars funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi. Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost necurăţarea de funingine a coşului de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi.

Duminică, 19.03.2017, la ora 16:48, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un apartament aflat la parterul unui bloc în municipiul Piatra Neamţ. Pentru localizarea și stingerea incendiului, la locul evenimentului, s-au deplasat nouă pompieri militari cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o autospecială tip FRAP, o ambulanţă SMURD, de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ. În urma evenimentului au ars toate obiectele de mobilier, un televizor, un calculator, un covor, acestea aflându-se în camera în care s-a produs incendiul şi s-au degradat, din cauza fumului, obiectele de mobilier şi varul de pe pereţi din celelalte camere . Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost foc deschis în spaţii închise(lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată).

Duminică, 19.03.2017, la ora 19:17, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în satul Preluca, comuna Pângăraţi. La locul evenimentului s-au deplasat cinci subofițeri cu o autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț. În urma incendiului, a ars circa un hectar vegetație uscată. Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost focul deschis în spații deschise.

Duminică seara, la ora 21:42, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu laun canton silvic din satul Giurgeni, comuna Valea Ursului. Pentru localizarea și stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat unsprezece pompieri militari cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, un autocamion de intervenţie, de la Detaşamentul de Pompieri Roman şi cinci voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Oniceni, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. În urma evenimentului au ars acoperişul anexei pe o suprafaţă de cca. 50 mp, cca. 200 kg fân şi deşeuri din lemn aflate în incinta magaziei şi s-au degradat pereţii confecţionaţi din lut.  Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost conductor – cablu electric defect.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *