Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 18 iunie 2018
 • :
 • :

Obiectiv: Piatra-Neamț 2020, un oraș cu TOATE străzile asfaltate

Conform declarațiilor primarului Dragoș Chitic, municipalitatea și-a propus în acest an să realizeze reparații capitale pe cât mai multe străzi din oraș. Chiar dacă este o soluție mai costisitoare, este oricum mai avantajoasă în timp comparativ cu o simplă plombare.

„Este cunoscut faptul că durata de viață a unui covor asfaltic este de minim 10 ani și atunci odată modernizată o stradă prin această metodă nu mai necesită  intervenție în fiecare an pentru a o repara.”, spune primarul Dragoș Chitic.

Anul acesta s-au realizat reparații capitale pe aproximativ 6 km – 17 străzi ( integral sau parțial ). Ținta este de minim 12 km în acest an.

Ritmul de asfaltare propus pentru străzile pietruite, care nu au avut niciodată asfalt este de 6 km în fiecare an.

În aceast an s-au asfaltat străzile Verii, Molidului, Dimitrie Cantemir. Sunt în lucru străzile Lacului, Ion Păun Pincio, Spicului.

„Luând în calcul că astăzi, din totalul de 160 km de străzi mai sunt 16 km neasfaltați sunt optimist în ce privește atingerea obiectivului propus: Piatra-Neamț 2020, un  oraș cu toate străzile asfaltate.

O mențiune aș face aici. Un oraș are nevoie și de sprijin financiar guvernamental pentru a se dezvolta într-un ritm mai accelerat. Din păcate, actualul guvern a neglijat până acum orașul nostru, aplicând politica păguboasă a alocărilor financiare pe criterii politice.

O parte din stăzile propuse pentru asfaltare au proiecte și solicitări depuse la Guvernul României pentru finanțare prin vestitul program PNDL.

Fac un apel către guvernanți să nu-i priveze pe pietreni de avantajul unor asfaltări de străzi din bani guvernamentali. Până acum nu s-a primit niciun raspuns de la Guvern la solicitările noastre de finanțare prin PNDL.

Strada Pârâul Doamnei, strada Bălțătești reprezintă doar două exemple de străzi din Piatra-Neamț care au fost solicitate  pentru finanțarea modernizării prin PNDL.”, afirmă primarul Dragoș Chitic.
16 comentarii la “Obiectiv: Piatra-Neamț 2020, un oraș cu TOATE străzile asfaltate

  1. XX

   Stadionul lui Dragnea nu este in Piatra Neamt,aici este stadionul lui Pinalti care pe linga constructiile deja existente a mai inghitit 60 mil euro si acum sta gol

   Raspunde
 1. anaisa gaina

  Sa speram ca sfaltarile vor fi facute cu profesionalism si nu in batiade de joc cum s-a facut pana acum, vezi strada Fermelor la intersectia cu M.Stamatin, ramasa tot denivelata si sa nu-mi spuna mie careva ca nu exista solutii de rezolvare.Si poate nu se mai astupa canalele de scurgere.Trebuie tinut con si de faptul ca s-a schimbat clima si acum cand ploua sau ninge totul se intampla in timp scurt cu cantitati mari de precipitaii. Poate ar trebui facuta receptia lucrarilor si cei raspunzatori sa nu-si primeasca salariile daca sunt deficiente. Si ma mai gandesc, de ce sunt atat de multe balti, chiar pe strada dreapta?Adica nu se pot nivela? Pietonii sunt stropiti de sus pana jos, ca nici soferii nu au bun simt si cred ca doar ei exista pe pamant…

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *