Search
miercuri 23 mai 2018
 • :
 • :

O rușine pentru municipiul Piatra-Neamț și pentru Consiliul Local

scoalaAleșii locali din Piatra-Neamț se pare că nu prea sunt în stare de nimic, iar alături de ei o gașcă de funcționari incompetenți până în măduva oaselor cheltuie aiurea banii pietrenilor.

În decursul timpului am încercat prin nenumărate articole și prin nenumărate discuții să îi angrenăm în rezolvarea problemelor de la școala din cartierul Văleni pe rând pe cei de la PSD, PNL, ALDE sau PMP. Pe unii numai că nu i-am pupat undeva ca să le stimulăm interesul de a rezolva problemele acelor copii, dar din păcate implicările au fost doar la nivel superficial, la această oră situația fiind fix la fel, dacă nu cumva chiar mai gravă.

Am reușit doar să rezolvăm punctual câte un caz cu un copil care era bătut, un abandon școlar sau încălzitul sălilor dimineața, dar nu am reușit nicidecum să forțăm o schimbare la nivel general la această unitate de învățământ.

Toate persoanele și toate instituțiile care au promis implicare au dispărut odată cu dispariția subiectului din presă, așa că reluăm subiectul:

– Copiii de la școala din Văleni învață în condiții total improprii
– Profesorii trimiși la școala din Văleni sunt cei care nu au avut pilele necesare să predea la Școala nr. 2. Profesorii care au experiența necesară să facă față unor colective de copii cum sunt cele de la școala din Văleni sunt ținuti la Școala 2 pentru copii proveniți din familiile înstărite.
– Absenteismul și abandonul școlar sunt doar statistici și nimeni nu face nimic concret să le combată.
– La ore se face orice în afara de a se învăța, iar acolo unde profesorii respectă programa nu fac decât să predea la pereți.
– Nimeni nu mai controlează cu adevărat procesul educațional în această școală care produce analfabeți pe bandă rulantă.
– Serviciul de asistență socială din Piatra-Neamț nu face nimic concret pentru a forța asistații social să își trimită copiii la școală.
– În continuare copiii mai mici sunt agresați de cei mai mari.
– Apa caldă și alte utilități ce țin de igienă sunt povești.
– Aleșii locali își amintesc de această școală doar când este un scandal sau se apropie alegerile.

Pentru că există o astfel de școală în Piatra-Neamț ar trebui să le fie rușine tuturor consilierilor locali indiferent de partidul din care fac parte. Oamenii așteaptă de la ei ca măcar pentru copiii lor să facă ceva dacă pentru ei nu sunt în stare. Rușine, rușine, rușine. Ar trebui ca ședințele Consiliului Local să se țină de acum doar în clasele de la școala din Văleni, să meargă și consilierii locali să stea în condițiile în care învață acei copii.

Școala din Văleni poate deveni o școala acceptabilă chiar dacă e arondată cartierului de asistați social. Cartierul Văleni poate deveni un cartier unde să nu îți fie frică să locuiești. Și asistații social din Văleni pot fi dați pe brazdă. Dar din păcate aleșii locali nu vor să vadă, iar cine se ocupă de asistența socială la Piatra-Neamț nu face absolut nimic. Nu există niciun sistem de condiționare reală a celor care primesc ajutor social, nu există niciun plan de reinserție socială, nu există nici un sistem de eveluare reală a asistaților social, nu se duce nimeni măcar o dată pe an la ei să le bată în cuie pe un stâlp lista cu locuri de muncă disponibile, nu se întâmplă absolut nimic din ce ar trebui să se întâmple într-un oraș normal unde există un serviciu profesionist de asistență socială. Asistații social sunt în continuare doar o masă de manevră electorală și un mod prin care să se cheltuie ineficient pentru cei care nu muncesc banii oamenilor care muncesc.

O rușine pentru Piatra-Neamț. O armată de ridicători de mâini în Consiliul Local care nu înțeleg nici la un an după alegeri care e rolul lor în natură. În campanie se organizau pe zone și ne prezentau toate partidele ce consilieri locali se vor ocupa de fiecare cartier în parte. Acum au uitat cu toții promisiunile cu care își rupeau cămășile de pe ei.

Iosub Robert
7 comentarii la “O rușine pentru municipiul Piatra-Neamț și pentru Consiliul Local

 1. Ioan Patrut

  cazul valeni este unul complex …caz manipulat de presa nemteana …mergeti si stati o zi in scoala valeni si sa vad atunci ce veti mai scrie ?…la cei care frecfenteaza aceas scoala (la elevi ma refer ) nu le sta nimic in cale …activitatea in acea scoala este asemeni unei tornade

  Raspunde
 2. Oana

  Referitor la profesorii care, in opinia dvs, ar trebui sa predea acolo si nu la sc 2, incorect ce spuneți. De altfel chiar va contraziceți mai jos unde spuneți ca se preda la pereți… Ca sunt profesori deosebiți la sc 2 o știe tot orașul, dovada transferurile pe capete de la scoli ce se credeau cele mai bune. Iar copiii înstăriți de care faceți vorbire sunt copii din familii normale din măratei. Nu vad de ce ar trebui mutat un profesor de elita musai la văleni ca sa….ce? Sa vorbească la pereți, cum afirmați? In rest, aspecte punctate f bine

  ADMIN: Profesorii cu experienta mare pot struni un colectiv de copii cu probleme… altii nu …

  Raspunde
 3. Stefan

  Domnule Iosub, ce treaba au consilierii cu problemele (reale) ridicate de dumneavoastra?!Toate sunt chestiuni care tin de Primarie si directiile sale -Asistenta Sociala, Politie Comunitara, etc.- sau de Inspectoratul Scolar ori chiar de Politie si evidenta persoanelor…

  ADMIN: O gandire antisociala. Pai ce treaba am eu sau dumneavoastră? Toti avem treaba cu ce se intampla rau in Piatra-Neamt nu doar primaria. Toti suntem deopotriva responsabili si raspunzatori pentru tot.

  Raspunde
 4. abc

  Domnule jurnalist, din surse sigure va spun ca la scoala din Valeni nu predau profesori care n-au avut pile la nr. 2, in acea scoala predau profesori foarte buni, care au obtinut chiar rezultate pe la olimpiadele scolare, predau si profesori care au ore si la numarul 2 si au completare de norma acolo. Deci sunt oameni competenti si inimosi, care s-au gandit ca pot face un bine. Insa bietii de ei s-au izbit de refuzul violent al elevilor de a profita de ceea ce ar putea ei sa invete, s-au trezit scuipati, injurati, amenintati doar pentru ca incercau sa isi faca meseria. In conditiile in care nici copiii (si probabil nici parintii) nu isi doresc sa fie educati, ce pot face cadrele didactice, autoritatile, inspectoratul, partidele polotice si cine mai doriti dumneavoastra. E o vorba: bine cu forta nu se poate!

  Raspunde
 5. Dorin

  Învățământul de astăzi un dezastru !
  Profesorii un dezastru in in
  Interesul lor de a preda si a fi buni Dascâli !
  Educația elevilor un dezastru , lipsiti de 7 ani de Acasa educație fundamentala pt primii pași in viața .
  Facem copii pt a creste singuri , avem pretenții sa fie educați de Școala Românească câte lasă de dorit si vrem sa avem Generații care sa clădească viitorul țării fără sa fim implicați

  Raspunde
 6. D.j. Max Dragos

  Din păcate nu îi interesează nimic..nu tu..oras, reședință de județ cu piață..intrarea in (marele oras..frumosul oras, cel mai curat oras..bla- bla) piatra dinspre bistrița, la ursuleti..un adevărat ,,bun venit”
  Iti rupi masina..chiar si bicla

  Raspunde
 7. Feraru Marcel

  Învățați, învățați, învățați !
  E o lozincă pe care capitaliștii noștri de rit nou o știau încă din copilărie…
  Mulți, n-au făcut-o cu sârg, au beut cerneala iar după 89 s-au băgat iute-n politică, după care, cu ajutor de la partid, ca-n vremurile hulite, au terminat facultățuri private și s-au făcut întreprinzători și întreprinzătoare. 🤑
  Azi, cu portofelele pline, nu se mai preocupă de copii prostimii…
  De ce-ar face-o ?
  de ce să iasă copilul lui Ghio dăștept ? 😟

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *