Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 16 ianuarie 2019
  • :
  • :

Noile legi contra magistraților versus abuzurile magistraților

Problema care îi preocupă acum pe magistrați este legată de noile legi ale justiției și modificarea Codului Penal în sensul introducerii unor pedepse speciale pentru magistrați.

De cealaltă parte, problema care îi preocupă pe cei care ajung în fața judecătorilor este legată de abuzurile pe care aceștia le fac, abuzuri dovedite de multe ori prin achitări în instanțele superioare sau prin câștigarea de cauze la CEDO.

Pentru a afla opinia unui judecător de penal despre temerile atât ale magistraților, dar și ale justițiabililor, l-am întrebat care sunt aceste diferențe pe domnul judecător Cãtãlin Mirel Mormoe de la Judecătoria Piatra-Neamț.

Un răspuns sincer și bine argumentat pe care cu siguranță mulți îl așteptau.
Un comentariu la “Noile legi contra magistraților versus abuzurile magistraților

  1. Stefan

    Legile nu sunt impotriva magistratilor , ci incearca sa ii responsabilizeze cat de cat!Numai ca , si aceasta actiune se face pompieristic, fara a elimina si cauzele mai profunde ale incompetentei si/sau ale coruptiei magistratilor (in orice forma).In primul rand, procurorii nu ar mai trebui sa aiba statu de magistrat.In al doilea rand, intrarea in magistratura ar trebui sa se faca dupa un stagiu de macar 10 ani!In plus, trebuie ca acei magistrati prinsi cu mata in sac sa nu mai beneficieze de pensii speciale si alte avantaje!Si nu in ultimul rand, trebuie scosi „acoperitii” din magistratura, iar magistratii in functie trebuie evaluati permanent!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *