Nemțenii preferă produsele alimentare de calitate

1

sondajÎn urma unui sondaj efectuat de publicația noastră, la întrebarea „Când cumpărați alimente, care este cel mai important aspect?”, nemțenii au răspuns în proporție covârșitoare, 75%, că urmăresc, în primul rând calitatea produsului. 13% sunt interesați de proveniența produsului, 9% de preț, iar 3% de modul de prezentare și ambalare.

De la o societate în care „pâinea și salamul” erau în meniul zilei, iată că nemțenii au devenit din ce în ce mai conștienți de importanța pe care calitatea produsului o are în defavoarea prețului. Deci, nemțenii preferă produse mai scumpe, dar de calitate.

Chiar dacă nu dispui de un venit mulțumitor, aceasta nu înseamnă neapărat că trebuie să cumperi produse ieftine și proaste. Produsele alimentare superioare din punctul de vedere al calității oferă în primul rând siguranța că produsul este vândut în condiții optime, oferă elementele nutritive necesare, fără alte adaosuri chimice care l-ar putea transforma în „mult, ieftin și prost”.

E greu de spus ce înseamnă produs de calitate pentru fiecare persoană, deoarece, conform studiilor, consumatorul are o tendință subiectivă de a accepta sau respinge un produs alimentar în funcţie de caracteristicile senzoriale ale acestuia: aspect, miros, gust, consistenţă, culoare, apreciate prin intermediul organelor de simţ, care transmit informaţii sistemului nervos central, determinând decizia.

Conform unui studiu de siguranță alimentară, „indiferent de natura lor, vegetală, animală sau mixtă, alimentele sunt indispensabile pentru om, dat fiind faptul că acestea asigura energia şi substanţele nutritive de bază, foarte necesare pentru buna desfăşurare a proceselor metabolice, creşterea şi dezvoltarea individului. În ultimii ani s-a produs, de asemenea, o sensibilizare a unui număr însemnat de consumatori în ceea ce priveşte problema siguranţei alimentare, aceştia devenind din ce în ce mai interesaţi, nu doar de calitatea, ci şi de provenienţa produselor agroalimentare consumate. Altfel spus, îi preocupă într-o măsură din ce în ce mai mare problemele legate de garantarea calităţii, precum şi responsabilităţile care revin acelor operatori economici ce se fac vinovaţi de producerea şi comercializarea unor produse care le pot afecta sănătatea sau interesele economice imediate şi pe termen lung.

Cert este faptul că sectorul bio continuă să se dezvolte, iar interesul fermierilor de a trece la agricultura ecologică este în creştere alături de interesul din ce in ce mai accentuat al consumatorilor pentru astfel de produse. Toate aceste trenduri de adoptare a unui stil de viață vegan, cu alimente în stare naturală, deloc procesate, au influențat într-o măsura sau alta mentalitatea românului care înainte de toate vrea să mănânce mult, cât mai gras, cu cât mai multă carne, cu cât mai multe feluri de mâncare la o masă, eventual combinate cu alcool.

Ceea ce mâncăm este, într-un fel sau altul, ceea ce suntem sau ceea ce simțim. Dacă mâncăm prost, ne simțim prost, pe termen scurt poate că nu, dar pe termen lung cu siguranță. Bolile cronice generate de alimentație proastă sunt extrem de costisitoare și dureroase. Asta nu ne poate face decât să ne gândim de două ori înainte de a cumpăra un produs ieftin și prost pe termen scurt, pentru a ajunge să cheltuim o avere pentru tratarea bolilor metabolice pe termen lung.

În acest sens, vă recomandăm Studiul China, o analiză foarte bine documentată a aberaţiilor alimentaţiei, stilului de viaţă şi alimentaţiei moderne şi a rezolvărilor  rapide, care adeseori duc la eşec. Lecţiile din China oferă argumente  convingătoare în favoarea unei diete pe bază de plante în vederea  promovării sănătăţii şi a reducerii riscului pentru bolile abundenţei.

Click aici pentru a descărca documentul – Studiul China.

 (M. I.)

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. MARCEL spune

    NEMTENII PREFERA ! VA puneti INTREBAREA cate dintre Femeile , Sotiile ,Divele maritate dupa 2014 STIU sa Gateasca ,faca ceva ,orice dintr o bucata de carne : cotlet ,pulpa ,Sparelbis , Tocata , un pui intreg ori portionat ? NICIUNA , CEL mult daca o spala si o portioneaza in eventualitatea iesirii la un Gratar cu Prietenii , Finii , Nasii si Poate se Nimereste sa aibe Norocul sa fie printre Ceilalti unul ,una care sa stie Ce si CUm sa faca cu Produsele REspective ! IN rest DACA sotul e BARBAT , ,, Ca de aia BARBATU e BARBAt ,, cum ar zice CATRINEL Dumitrescu In C I de BUcuresti ,sa aibe Fonduri , sa fi facut vreun BUissnes , atunci ne echipam cat mai cochet si iesim in oras la terasa la o Shaorma , o portie Medie , mare de cartofi prajiti Cu SOS , DACA cumva se anunta la PRANZ , CINA , socrii , Prieteni , amici de afaceri , ne indreptam catre Raionul cu Delicatese de la Billa ori apelam la DON NICCO , ANDREEA , DOPPO POCO sa livreze ceva la Domiciliu in functie de buget , la care mai adaugam noi o maslina ,o felie de rosie , frunza de salata ,pe farfurie Sa vada Lumea ca ne Pricepem si Noi la bucatarie .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate