Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 18 februarie 2019
 • :
 • :

Neamț: O altă turmă de zimbri în libertate, surprinsă în zona Crăcăoani

O altă turmă de zimbri în libertate a fost surprinsă în zona Crăcăoani, județul Neamț. 

„Ca o reacție de apărare la potențialul pericol reprezentat de colegul nostru care filma, turma a adoptat tactica grupului compact.

Strângerea laolaltă a animalelor scurtează “linia frontului” de apărat și protejează exemplarele mai slabe. Chiar de la distanță mică, indivizii, având aceeași culoare, sunt greu de distins, împiedicând astfel să devină o țintă clară. În cazul în care pericolul ar fi fost perceput ca fiind iminent turma s-ar fi strâns în cerc, cu capetele spre exterior, cu puii în mijloc , eventualul prădător având de înfruntat perechi de coarne redutabile, din orice direcție ar fi atacat.

Mișcarea e generată de femela dominantă, chiar în deplasare vițeii sunt protejați de exemplarele adulte, care se interpun între ei și potențialul pericol. 

Ca dovadă a protecției eficiente, trebuie să recunoașteți că până spre sfârșitul clipului nu ați reușit să numărați cu certitudine câți viței sunt în această turmă!

(Pentru aceasta nouă reușită, felicitări și mulțumiri colegilor noștri Răzvan Deju, Lica Balmoj, Ioan Mihut și Cristi Croitoru)”, precizează Administrația Parcului Natural Vânători Neamț:

sursa: facebook Parcul Natural Vanatori Neamt
2 comentarii la “Neamț: O altă turmă de zimbri în libertate, surprinsă în zona Crăcăoani

 1. Nicu

  Orcât am încerca să ne amăgim, lucrurile nu mai pot fi schimbate.
  Noi, OAMENI, am distrus tot ce ne înconjoara.
  Mai stie cineva cine a fost Bogdan, primul domnitor al MOLDOVEI şi cum s-a „jucat” el cu zimbri ?!
  Chiar trebuie sâ ne îmbatăm cu apă rece.

  Unde sunt padurile? Cine va bracona?

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *