Misterele muntelui sacru, mit sau realitate

0

Portia de cunoastere are bucuria de a o avea din nou invitata pe Daniela,Eu Sunt Daniela cum este mai cunoscuta in spatiul on-line, o femeie puternica care si-a transformat pasiunea intr-un stil de viata. Fotograf, autor pe blogul personal eusuntdaniela.ro si informatician, Daniela se implica cu daruire si dedicare in toate proiectele sale pe care le realizeaza cu o calitate ridicata.
Una dintre legendele muntelui Ceahlau spune ca preotii urcau pe varful Toaca de astazi pentru a bate tobele inaintea oficierii slujbelor, iar Toaca se auzea pe toata valea Bistritei. Dupa R. Vulcanescu, dacii se urcau pe culmile muntilor pentru a se ruga, pentru a fi mai aproape de cer, in care credeau ca salajluiesc zeii lor, iar incintele sacre de pe crestele muntilor au fost locuri de contact cu divinitatea.
In ziua Sarbatorii Schimbarii la Fata cei care uraca pe Varful Toaca sunt martorii unui fenomen mai aparte. In fiecare an, pe 6 august, la rasaritul soarelui se formeaza asa-zisa piramida data de umbra varfului Toaca, invaluita intr-o aura multicolora, fiind holograma varfului, denumita si Calea Cerului datorita faptului ca umbra se pierde in neantul vazduhului formandu-se parca un drum intre cer si pamant.
Ceahlaul este muntele imparat, este podoaba, poezia tarii, este izvorul tainic al legendelor si doinelor neamului nostru, este ochiul etern deschis asupra hotarelor mosiei stramosesti. (Nicolae Gane) si daca ar fi intrat în basmele celor vechi, ar fi fost tot atat de vestit ca si Olimpul, Pindul sau Pelias (Dimitrie Cantemir – Descrierea Moldovei)

Investitie personala : 10 Ron

Va invitam pe 3 septembrie la The Library Bar, incepand cu ora 19:30 !

PdC_banner-FB-3-Septembrie-PN

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate